Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

VÉGE EZEKNEK A TATABÁNYAI TÍZEZRESEKNEK! Szabadulj tőlük, december 31-e után nem fizethetsz velük 

10000-es-regi.jpg

Ezt címletet bocsátották ki leghamarabb és ez maradt a régi sorozatból utoljára, az utoljára 2013-ban kibocsátott tízezresekkel az év végéig lehet fizetni bárhol. Ezen címlettel zárul a forintbankjegyek cseréje. 

Ez az utóbbi időszak legnagyobb volumenű jegybanki lépése volt, amely nyugodtan mondhatjuk mindenkit érint, ezzel egy korszak ért véget.

A Magyar Nemzeti Bank 2013. júniusában döntött arról, hogy elindítja a forintbankjegyek korszerűsítését célzó cserét. A nemzetközi jegybanki tapasztalatok szerint egy nemzeti valuta bankjegysorozatának technológiai korszerűségét, illetve hamisítás elleni védettségi szintjét öt-hat évente érdemes felülvizsgálni, tíz-tizenöt évente pedig célszerű a készpénzforgalom szereplői számára is tapasztalható változtatást, fejlesztést végrehajtani - indokolta akkor a lépést a jegybank.

Szóval a mostani 10 ezresekről tehát a 2014 óta forgalomba helyezettek maradnak és a 2014 előttieket távoznak. Ebből a címletből az első sorozat 1997. július 1-én, a második 2008. szeptember 9-én került forgalomba. Nagy gondot valószínűleg nem fog okozni a lakosság körében a decemberi bevonási határnap, ugyanis a forgalomban lévő 10 000 forintosok 86 százaléka már az új bankjegyek teszik ki, amelyeket jól meg lehet különböztetni a régiektől.

Természetesen nem kell elégetni, vagy megijedni, ha valakinél még december 31-e után is lesz, hiszen a régi pénzeket a posták és bankok még 3 évig, a MNB pedig 2039.december 31-ig váltja át azonos címletű fizetőeszközre.

(MNB)

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6515297632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása