Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

KÜLÖNÖS KEGYETLENSÉG A TATABÁNYAI BÍRÓSÁGON! Baltával "szabadította" barátnője lelkét

baltas-gyilkos.jpg

Egy elképesztő ügy került a tatabányai törvényszék elé.

A vádlott 2017. augusztus 7-én hajnalban többször lesújtott a sértett fejére egy baltával, este pedig feladta magát a rendőrségen. A tárgyalások során azzal védekezett, hogy tettével segíteni akart a nőn, aki vallási meggyőződése miatt nem követhetett el öngyilkosságot, de meg akart halni. A bíróság az azóta letartóztatásban lévő férfit 10 év börtönbüntetésre ítélte, az ítélet nem jogerős.

A bíróság előtt kirajzolódott tények szerint a vádlott 2017 áprilisában egy internetes társkeresőn ismerkedett meg a sértettel. Többször találkoztak, a vádlott szerelmes lett a sértettbe, a sértett azonban csak barátként tekintett rá. 

A bűncselekményt megelőző napon az esti órákban a sértett átment a vádlotthoz és hajnalig beszélgettek, majd a nő hajnalban lefeküdt aludni. Ekkor a vádlott elhatározta, hogy megöli, mivel nem tudta elfogadni, hogy a sértett csupán barátként tekint rá, illetve részben olyan indokkal is, hogy így akarta a sértettet számára szebb világba segíteni.

A vádlott a garázsból bevitt egy baltát, amivel a sértett fejére egy alkalommal közepes erővel ütést mért, ami után nyöszörögni kezdett. Erre a vádlott még legalább hat alkalommal a balta különböző részeivel megütötte őt, egészen addig, amíg a sértett már nem mozdult és nem adott életjelet. 

A vádlott azt hitte, hogy a sértett meghalt, ezért elhagyta a házat és egész nap kerékpározott. 

A vádlott abban a hiszemben, hogy a sértett meghalt, aznap este feladta magát a rendőrségen. A helyszínre érkező járőrök megállapították, hogy a sértett még él, mentőt hívtak hozzá. A sértett életét a kórházban sikerült megmenteni, azonban az őt ért bántalmazás következtében maradandó fogyatékosságot okozó sérülései keletkeztek.

A Tatabányai Törvényszék a mai napon különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt 10 év börtönbüntetésre ítélte a férfit és 8 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen előéletét, a csaknem teljes beismerő vallomását és az önfeljelentést, valamint azt, hogy a tárgyaláson tanúsított magatartása alapján rendkívül megbánta tettét, illetve, hogy a bűncselekmény elkövetésekor enyhe-közepes fokban volt korlátozott a belátási képessége. A bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlott cselekménye kétszeresen is minősült (védekezésre képtelen személy sérelmére, különös kegyetlenséggel követte el tettét), azt, hogy súlyos egészségromlást, maradandó fogyatékosságot és pszichés zavarokat okozott a sértettnek, valamint, hogy az okozott sérülések külön-külön is életveszélyesek voltak.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyész 3 nap gondolkodási időt tartott fenn, a vádlott és védője pedig enyhítésért fellebbezett.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5615268432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása