Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

NAGYOT NYERHETNEK A TATABÁNYAI TŰZOLTÓK: Holnap rangos versenyre mennek

bituzoltok2.jpg

Október 4-én rendezik meg a Nyitra megyei tűzoltó műszaki mentési szakmai versenyt Szlovákiában. A versenyre meghívták a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, amelyet a tatabányai hivatásos tűzoltó-parancsnokság tűzoltói képviselik, küzdhetnek meg a több nemzetet felmutató rangos versenyen.

Az első Országos Műszaki-mentési Vetélkedőt itthon 2018 októberében zajlott Tatán, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében. A megméretésen valamennyi megye és főváros is képviseltette magát egy-egy csapattal. Ezek egy irányítóból, egy alapvető egészségügyi ellátásért felelős (optimális esetben disaster medic képesítéssel rendelkező) tűzoltóból, valamint két beavatkozó tűzoltóból áll. A versenyt a tatabányai hivatásos tűzoltó-parancsnokság tűzoltócsapata nyerte.

A II Országos Műszaki Mentési Vetélkedőnek Karcag adott otthont ez év augusztusában, ahol ismét a tatabányai hivatásos tűzoltó-parancsnokság csapata diadalmaskodott. A négy napos versenyen huszonkilenc csapat, összesen több mint százötven tűzoltója mérte össze tudását és erejét.

A tatabányai hivatásos tűzoltók már gőzerővel készülnek a pénteki versenyre. Folyamatosan gyakorolnak, különböző szituációkat oldanak meg, továbbá személygépjármű-roncsból mentenek „sérültet”, feszítő-vágó berendezéssel gyakorolják a járművek különböző pontjain történő vágást.

A beavatkozó állomány nemcsak a laktanyaudvaron készülve fejleszti képességeit, hanem minden olyan szakmai versenyen is, ahol fontos szerep jut a csapatmunkának, és a kommunikációnak is.

Igyekeznek mindig más szituációt beállítani, és mindannyiszor elemzik is, miként oldották meg az éppen aktuális feladatot. Ez idáig már rengeteg olyan helyzetben dolgoztak, ami a műszaki mentéseknél adódhat, az így felhalmozott tudás pedig nemcsak a különböző versenyeken, hanem a valós életben, egy káreset felszámolásánál nagyban segíti a munkájukat.

(katasztrófavédelem)

 

Fotó:katasztrófavédelem

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5715189736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása