Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

KÖZSZOLGÁLATI SZTRÁJK TATABÁNYÁN IS OKTÓBER 10-ÉN! Becsapta őket a kormány

sztrajk-kozszolg-okt10.jpg

A kormány becsapta a szociális ágazatban dolgozókat, ezért sztrájkolni fognak - fogalmazta meg az MKKSZ.

A kormány a saját ígéretét sem tartotta be, ezért a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálatban Dolgozók Szakszervezete /MKKSZ/és a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete /SZÁD/folytatja a tavasszal felfüggesztett sztrájkot. Idén március 13-án, a kormány azt ígérte a szakszervezeteknek, hogy kidolgoz egy bérfelzárkóztatási programot és megteremti a jogalapját a szociális ágazatban dolgozók kollektív szerződésének. A kormány egyik határidőt és egyik ígéretét sem tartotta be, ezért az MKKSZ és a SZÁD október 10-re országos sztrájkot hirdet.

 Elfogyott a szociális ágazatban dolgozók türelme. A kormány március 13-án azt vállalta,

„hogy az EMMI megteremti a joglapját annak, hogy a szociális ágazatban kollektív szerződés megkötésére kerüljön sor.”

„hogy folytatják a tárgyalásokat annak érdekében, hogy kidolgozásra kerüljön a szociális ágazatban dolgozókat érintő több éves bérfelzárkóztatási program.”

A kormány nevében tárgyalók az ígéretek teljesítéséhez határidőket is adtak, április 30-át és június 30-át.

Az MKKSZ és a SZÁD vezető testületei úgy döntöttek, hogy a nem teljesített kormányzati ígéretek miatt márciusban felfüggesztett sztrájkot megtartják.

A közszolgálatban dolgozók szakszervezetei ahogy eddig is, most is, mindenben meg kívánnak felelni Európa egyik legszigorúbb sztrájktörvényének és a törvényesség érdekében a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz fordultak „Magyarország Kormánya – mint munkaadó – kérelmezettel szemben még elégséges szolgáltatások megállapítása iránt.„

A szakszervezetek azt várják a bíróságtól, hogy mondja ki: a sztrájk folytatása jogszerű!

A sztrájkszervezésben igazodnak a bírósági döntéshez, ezért még két sztrájk napot jelöltek meg.  Így az október 10-én túl még szóba jöhet a sztrájk a Szociális Munka Napja utáni napon november 13-án. De igazodni szeretnének az Országos Közszolgálati Sztrájkbizottság többi szakszervezetének esetleges sztrájknapjához is.

Az MKKSZ és a SZÁD nem hagyja, hogy a kormány, mint munkaadó a legkiszolgáltatottabb és segítségre szoruló magyar polgárokat segítő szociális dolgozókat éhbérért dolgoztassa!

 

  • zárult a közlemény.

 

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6515137296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása