Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

SÚLYOSAN ELMARASZTALTÁK A TATABÁNYAI SZENT BORBÁLA KÓRHÁZAT! Rengeteg szabályt megsértettek

szentborbala-korhaz-tb-24-hu.jpg

Az Állami Számvevőszék befejezte a tatabányai kórház 2015-2017 közötti időszakra vonatkozó ellenőrzését, elég kemény megállapításokat tettek. 

Az ÁSZ a Szent Borbála belső kontrollrendszerében súlyos szabálytalanságokat tárt fel, továbbá a kórház pénzügyi és vagyongazdálkodása sem volt szabályszerű. Az ÁSZ azt is megállapította, hogy a korrupció elleni védettség egyik kórházban sem volt biztosított az ellenőrzött időszakban. Az ÁSZ a tatabányai kórház főigazgatójának 11 javaslatot tett a szabálytalanságok megszüntetése érdekében. A kórházi vezetőknek 30 napon belül intézkedési tervet kell készíteniük.

Az ÁSZ ellenőrzése megállapította, hogy a Szent Borbála Kórház belső kontrollrendszere nagyon rosszul működött. A kórház főigazgatója az ellenőrzött időszak minden évében nyilatkozatban értékelte a belső kontrollrendszer minőségét, azonban az ÁSZ ellenőrzésének megállapításai nem igazolták a nyilatkozatban foglaltakat. 

A kórház pénzügyi gazdálkodása nem volt szabályszerű. A kiadási előirányzatokat nem szabályszerűen használta fel, többek között a kórház a 2015-2016 közötti időszakban az adásvételi szerződéseknél a partner cégekre vonatkozó bizonyos jogszabályi előírásokat figyelmen kívül hagyták.

A vagyongazdálkodás tekintetében a fenti években a beszámolójukat leltárral nem támasztották alá. A területen feltárt szabálytalanságok miatt a Szent Borbála Kórház beszámolója nem mutatott valós és megbízható képet a kórház pénzügyi és vagyoni helyzetéről. A kórháznál kialakították ugyan a teljesítmény mérésére szolgáló követelményeket, azonban a teljesítménymérés feltételei nem álltak fenn.

Az ÁSZ jelentése szerint a központi egészségügyi irányítás részéről feladatok ellátása szabályszerű volt.

A teljes jelentés ITT érhető el!

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3215068566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása