Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYÁN LEHULLT A LEPEL: Szűcsné Posztovics Ilona lesz az ötpárti polgármester-jelölt

szucsne.jpg

Hosszú, vitákkal és egyeztetésekkel teli időszak után Tatabánya polgármester jelöltjének választották az együtt induló pártok Szücsné Posztovics Ilonát.

Úgy tekint a jelölt magára és a pártok is ebben egyeztek meg, hogy személyében egy politikai pártoktól független, a közéletért tenni tudó és akaró gazdasági szakembert találtak, aki képes átérezni a választók gondjait és tisztában van a polgármesterséggel járó kötelezettségekkel és felelősséggel. 

A jelölt hangsúlyozta, hogy sem most, sem régebben nem volt egyetlen politikai párt tagja.

Polgármesteri jelöltségét, a DK megkeresése alapján 5 politikai párt: a Magyar Szocialista Párt, a Demokratikus Koalíció, a JOBBIK Magyarországért Mozgalom, a Momentum Mozgalom, és a Párbeszéd Magyarországért támogatásával vállalta el.

Legfontosabb mondanivalója, hogy Tatabánya egy hatékony, átlátható, a fenntartható fejlődést képviselő, szociális ügyekre érzékeny, mindentől „tiszta” település legyen a következő években.  

Mivel Szűcsné személyét ez idáig titok övezte, pár szóval bemutatkozott:

1965-ben Tatabányán született, szülei Felsőgallán a Gábor Áron utcában éltek albérletben. Édesapja vájár volt a XII/a Vadorzó aknán, ahonnan talán legmeghatározóbb élményként még ma is elevenen él benne az 1978. február 16-ai sújtólégrobbanás napja, ahol 26 bányász vesztette életét. Édesapja a robbanást követő műszakba ereszkedett a tárnába és nekik is közreműködni kellett társaik maradványainak felkutatásában és felszínre hozásában.

A bányászos múltból még egy kellemes emléket emelt ki, hogy 15 évesen fiatal néptáncosként a Bányász Néptáncegyüttesben kapott bányász egyenruhát, amit boldogan, és büszkén viselt felvonulásokon, ünnepnapokon. Eszébe jutott Záray Márta dala: „ne legyen titok, bányászlány vagyok„ 

1993-tól 15 éven keresztül  KEM legnagyobb közlekedési vállalatának a Vértes Volánnak volt a gazdasági vezetője, vezérigazgató-helyettese. A privatizációt követően került a céghez, amikor tiszta profilként a személyszállítási tevékenység maradt, és sikerült országos kiemelkedő eredményeket elérni a megyei ipari parkok munkásszállításában, volt olyan év, hogy a társaság piaci tevékenységével megduplázta a menetrendszerinti közlekedés bevételét. Ez jó példája volt annak, hogy állami vállalatot is lehet ambiciózus, kreatív vezetőkkel, piaci alapon működtetni. 

Jelenleg egy könyvvizsgálattal, adótanácsadással és könyveléssel foglalkozó vállalkozás résztulajdonosa és cégvezetője. Cége 1994-óta van jelen piacon, jelenleg 9 főnek ad megélhetést, az ügyfélkörének 70%-a több mint 20 éve ügyfele. 

Ami motiválja elsősorban, hogy jelen politikai környezetben Tatabánya MJV vezetésében változás következzen be. Minden tisztességesen élő, reálisan gondolkodó tatabányai lakos megkérdőjelezi, hogy ma a város vezetése hatékonyan használja-e fel a rendelkezésére álló erőforrásokat, a város érdekeit mindenekelőtt képviseli. 

Fontosnak tartja, hogy legyen valós településfejlesztési stratégia, összehangolt városfejlesztési koncepció. Kiemelte, hogy felelősséggel tartozunk a VI. telep, a Mésztelep rehabilitációja és a város M1-es felöli bejáratánál éktelenkedő régi autóbusz-pályaudvar hasznosítása tekintetében. 

Véleménye szerint a településen az elmúlt időszakban végrehajtott számtalan beruházás, felújítás átgondolatlan, nem illeszkedik városrészeket átfogóan érintő koncepciókba, mivel ilyen koncepciók nem léteznek, arról nem is beszélve, hogy jellemzően a lakosság véleményét sem kérték ki azok szükségszerűségéről.

Egy másik legalább ennyire hangsúlyos terület, hogy a polgármesteri hivatal szolgáltatói státuszát kívánja erősíteni, azzal, hogy a jogszabályok betartása mellett az ügyintézés egyszerűbbé és gyorsabbá váljon, ezzel egyidejűleg a bürokratikus, határidőn túl nyúló hatósági munkát szeretné megszüntetni. 

Egyik legfontosabb célja, hogy bevonja a döntések előkészítésébe Tatabánya lakosságát, erősíteni a civil szervezetek, fórumok szerepét, a társadalmi vitákat.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4914990438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása