Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

LOPOTT A TATABÁNYAI POSTÁS, JOGERŐS AZ ÍTÉLET

posta-kezbesito.jpgA postán dolgozó vádlott jogtalanul felvette az elhunyt ügyfél 120 ezer forintos nyugdíját, ezért őt a Tatabányai Járásbíróság felfüggesztett fogházbüntetésre   ítélte.

A vádlott, mint a Magyar Posta Zrt. alkalmazottja, 2018. július 24-én a tatabányai 1. számú postán magához vette a néhai M. F.-né 120.505.- forint összegű nyugellátási utalványát, majd azt meghamisította úgy, hogy átvevőként egy általa kitalált személyi igazolvány számmal kitöltötte, aláírta és a posta nyilvántartásába felvezette.

A vádlott ezután azt mondta egy munkatársának, hogy az utalvány valós adatokat tartalmaz, és, hogy az ő munkaállomásán lévő széfben nincs elegendő készpénz a kifizetéshez, ezért arra kérte, hogy a pénzt a saját széfjéből fizesse ki. A kolléganő a vádlott kérésének megfelelően kifizette az utalványon szereplő összeget, melyet a vádlott a saját munkaállomásánál lévő széfben elhelyezett, a munkaidő lejárta után pedig eltette azt a táskájába, majd a pénzt magára költötte.

A költségvetésnek okozott 120.505.- forint kár megtérült, mert a vádlott azt befizette.

A Tatabányai Járásbíróság 2019. július 19-én bíróság elé állítás keretében társadalombiztosítási juttatással visszaélés vétsége és hamis magánokirat felhasználása miatt 8 hónap – 2 évre felfüggesztett – fogházbüntetésre ítélte a tettét beismerő nőt. A bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlott ugyanebben az időszakban hasonló jellegű cselekményeket követett el, melyek miatt a bíróság 2019. márciusban jogerősen pénzbüntetésre ítélte.

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4514970970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása