Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYA: ZUHANYHÍRADÓ A POLGÁRMESTERJELÖLTRŐL! Meddig töketlenkedik még az ellenzék?

schmidtcsaba-kihivokicsoda.jpg

Itt az ellenzéki együttműködés létrehozásának 24. órája után, feltehetjük a kérdést, lesz alternatívája Tatabányán a Fidesznek? 

Lassan már választani megyünk, a környező nagyobb városokban - Székesfehérvár, Győr, Esztergom vagy Szombathelyen például, de még hosszasan sorolhatnánk - már folytatják kampányaikat a jelenlegi ellenzéki pártok szövetségei. 

És akkor Tatabányán mit látunk? Mintha nyári szünetüket töltenék az ellenzéki pártok, csak kósza zuhanyhíradó szintjén hallani a közös indulásról, pedig 1-2 héten belül ki fogják írni az önkormányzati választást hivatalosan is.

Akkor lesz az igazán ciki, ha nem lesz semmilyen komolyan vehető ellenfele Schmidt Csabának! Már az is felmerült sokakban, hogy nem is akarnak a helyiek komolyan kampányolni, a rosszmájúak már olyasmit is gondolnak, hogy egyesek be vannak kötve a kormánypárthoz és szándékosan rombolnak bármiféle megoldást.

Ezeket a találgatásokat megelőzendő, megkerestük az ellenzéki pártokat, hogy lássuk hogyan haladnak a tárgyalások.

A Jobbik és az LMP képviselői nem érezték szükségesnek, hogy válaszoljanak kérdéseinkre. Közülük tudomásunk szerint a Jobbik beleáll a formálódó együttműködésbe, az LMP viszont még a májusi választáson kapott méretes sallert próbálja kiheverni.

Mindenkit az érdekel, hogy ki lesz az ellenzék polgármesterjelöltje?

Az általunk megkérdezett ellenzéki politikusok hangsúlyozták, hogy a tárgyalások intenzíven haladnak, hogy a legalkalmasabb jelöltet megtalálják. Amíg a régebbi időszakot az jellemezte, hogy nem találtak alkalmas jelöltet, most hirtelen több is akadt.

Ami még nehezíti a tárgyalást, hogy van a jelöltek között olyan is, aki meglehetősen nagy vehemenciával ragaszkodik saját jelöltségéhez annak ellenére, hogy pártjából sem ért ezzel mindenki egyet. 

A döntés állítólag jövő kedden várható, amikor néhány egészen nagyfejű budapesti pártpolitikus is osztja majd Tatabányán az észt.

Arra a kérdésre, hogy miért ilyen későn sikerült közös jelöltet választani, azt a diplomatikus választ kaptuk többektől, hogy azt keresik akinek a legnagyobb esélye van a jelenlegi polgármester leváltására! Minden párt egyetért abban, hogy teljes összefogással van csak esély a győzelemre, de a sokféle érdek összehangolása miatt elhúzódtak a tárgyalások.

Abban is egyetértettek az általunk megkérdezett helyi politikusok, hogy az idő rövidsége ellenére egy nagyon intenzív kampánnyal még így is sikeresek lesznek. 

Amiben már döntés született, hogy a pártok közös listán indulnak. Nem hoznak létre külön jelölő szervezetet. Az együttműködésben civil szervezetek nem vesznek részt, de remélhetően lesznek pártoktól független jelöltek is. Egyelőre az LMP nincs benne az egyeztetésben, de őket is szeretnék bevonni az együttműködésbe!

A jelöltek nevét, akik a körzetekben indulnak, a polgármester bejelentésével egyidőben hozzák nyilvánosságra. Velük kapcsolatosan már egy végleges listával rendelkeznek.

Talán a mindennapi életünket legjobban az fogja meghatározni, hogy milyen lesz az együttműködés programja. Ennek elkészítésére vonatkozóan pozitívan nyilatkoztak a pártok, ez szintén a polgármester bejelentésekor kerül nyilvánosságra.

Arra a kérdésre, hogy mennyiben jelent gondot a csúszás, azaz a környező nagyobb városokban már megegyeztek az ellenzéki szereplők az önkormányzati választás kapcsán, a pártok képviselői elmondták:

A bizonytalanság, az időhúzás nem segíti az alkotó munkát, biztosan jobb lett volna már korábban megállapodni, de egy hatalmas hajrával a mai felgyorsult világban a kampány eredményesen végigvihető.

Ezek után kíváncsian várjuk a jövő keddet, amikor fel kell szállnia a fehér füstnek.

Annál is inkább, mert gyanítható, hogy Áder János köztársasági elnök napokon belül kiírja a választás időpontját.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1314936912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása