Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

EGYELŐRE NEM KELL ELÁSNIA A SAJÁT HALOTTJÁT, AKINEK NINCS PÉNZE TATABÁNYÁN SEM: Elhalasztják a szociális temetést

szoci_temi.jpg

A kormány a jelek szerint képtelen lemondani arról azt általános ellenszenvet kiváltott ötletről, hogy „szociális temetés” néven ingyen temethessék el halottaikat azok, akik hajlandók a holttest helyszínre szállításától a sírásásig és a hantolásig mindent maguk elvégezni.

Eredetileg már 2014-től be akarták vezetni, de

aztán 2013-ban,

2014-ben,

2015-ben,

majd 2016-ban,

aztán 2018-ban is elhalasztották.

Most megint a költségvetés megalapozását szolgáló saláta-törvényjavaslatban elrejtve tolják el a dátumot

2021-ről 2022-re.

Eleinte még azzal magyarázták a csúszást, hogy az önkormányzatoknak fel kell készülniük – sok fideszes vezetésű település is elutasította az elképzelést –, de most már nem is indokol a kormány: a legújabb változtatást pusztán a paragrafus „hatálybalépési időpontjával kapcsolatos jogtechnikai pontosításnak” nevezi.

A költségvetés megalapozása címén minden évben születik egy törvény, amelynek sok pontja igazából nem is kapcsolódik a büdzséhez, csak összesöpörnek egy csomó kisebb módosítást, hogy ne kelljen velük egyenként foglalkozni. A kedd este 10-kor megjelent tervezet ezúttal 59 törvény megváltoztatását tartalmazza.

(hvg)

 

A fotó illusztráció

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7214881024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása