Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

BÁNYÁSZKÓRHÁZ, TATABÁNYAI KATOLIKUS GIMNÁZIUM: Egyelőre még pénzt keresnek hozzá

banyaszkorhaz_uj_1.jpg

Jó ideje beharangozták, hogy a volt Bányászkórház helyén katolikus gimnázium létesül.

Egyelőre csak a bontást kezdték el, ezért megkérdeztük az illetékeseket, hol tart most a projekt. A felújításról Dózsa Istvánt, a  Székesfehérvári Egyházmegye vagyonkezelőjét kérdeztük, mint a beruházás lebonyolításáért felelős személyt.

A gimnázium építésére kiírt közbeszerzés során március közepéig volt ajánlattételre lehetőség, addig be is érkeztek az ajánlatok. A közbeszerzés megtörtént, érvényes lett, a nyertessel aláírás előtt állnak. Időközben az építőipari árak gyakorlatilag elszálltak, ezért a jelenlegi keret messze nem elegendő.

Az egyházmegye felvette a kapcsolatot és tárgyal a kormánnyal, hajlandóak-e plusz forrást biztosítani a beruházáshoz. A másik lehetőség, hogy megvizsgálják, milyen más lehetőségük van forrásokat átcsoportosítani. Jelenleg 3,6 milliárd forint áll rendelkezésükre.

banyaszkorhaz_uj2.jpg

Amennyiben a mostani keret nem változik csak ütemezetten tudják a teljes beruházást megvalósítani, tehát az eredeti tervekhez képest nem készül el minden.

Pontosabban három ütemet állítottak fel erre az esetre:

  • először a főépületet (ami a volt kórház megmaradó épületét jelenti) építik meg teljesen, illetve a bunker helyén létesülő tornatermet fogják szerkezetkész állapotba hozni
  • ezután magát a tornateremmel készülnének el teljesen
  • végül a tereprendezést, kerítést és külső kiszolgáló épületeket építenék meg

Kb. másfél hónapjuk van arra, hogy eldöntsék a nyertessel aláírják-e a megállapodást, és jelen pillanatban még nem publikus a nyertes cég neve.

Az építkezés a júniusi szerződés-aláírás után nyomban megkezdődik.

A jelenlegi menetrend szerint az iskolai oktatáshoz szükséges épület jövő szeptemberre elkészül a fenti első ütemnek megfelelően.

Ha az ütemezés szerint halad a projekt, akkor  először nem lesz teljes kapacitása az iskolának, de ez nem okoz gondot, úgyis felmenő rendszerben kezdik el az iskolát a gyerekek.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3414868350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása