Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MILYEN FIZETÉSRE SZÁMÍTS A KFC-BEN TATABÁNYÁN! Cég kontra kitálalt dolgozó

kfc-lilanovel.jpg

A toborzás egyik leghatékonyabb eszköze ma még mindig a pénz.

Ma már a kiskereskedelmi láncokon, úgy tűnik a gyorséttermi láncoknál is bevett toborzási stratégia a bérek nyílt kommunikációja.

Most a Pénzcentrum foglalta össze kiderült, mennyit lehet keresni a KFC éttermeiben - írt összefoglalót

Néhány napja egy óbudai KFC étteremben szúrta ki a lap újságírója a kereseti lehetőségeket.

Az éttermi dolgozóknak stabil, bejelentett, hosszú távú munkát, rugalmas munkaidőt ajánlanak, ezen felül bónuszt, cafeteriát és borravalót is. A szórólapon még nincs kint az órabér, a szórólapok tartója azonban már fel van matricázva: eszerint 3 hetes tréning után 1150 forintos órabér jár az éttermi dolgozóknak. Ez napi nyolc órával, heti 5 nappal számolva havonta 184 ezer forintot jelent.Telefonon keresztül azt a felvilágosítást kapta, hogy ez bruttóként kell érteni, viszont a bónuszokkal és pótlékokkal együtt az órabér inkább 1400-1500 forintra jön ki.

A Pénzcentrumnak a cég marketingvezetője azt nyilatkozta:

“Mindenki számára tudunk kedvező pozíciót kínálni, akár részmunkaidőben is. Rugalmasan tervezzük a beosztásokat és igyekszünk szem előtt tartani a munkatársaink kéréseit is. Nálunk diákok, nyugdíjasok, megváltozott munkaképességűek, felsőfokú végzettségűek, szakmát váltók, magyarul nem beszélő külföldiek, kisgyermekes édesanyák/apák és pályakezdők egyaránt dolgoznak.”

A bérezésről annyit árultak el a Pénzcentrumnak, hogy az nem egységes, például egy teljesen kezdő, kiemelt budapesti éttermünkben teljes munkaidőben dolgozó, csak délelőtti műszakot vállaló éttermi csapattag nettó 168 000 forintot visz haza. 18 óra után 30 százalék extra műszakpótlék illet meg mindenkit, az egyéni teljesítményt eseti bónusszal és előrelépési lehetőséggel jutalmazzák.

És akkor nézzük a másik oldalt, egy volt alkalmazottól kapott a lap levelet, mely némileg árnyalja a fent vázolt képet. Éppen ezért most változatlan formában leközöljük az írását, hogy a másik oldal is szóhoz jusson:

"Minden kezdő dolgozót (hacsak nem menedzser vagy oktató az illető) bruttó 1000 forintos órabérrel vesz fel a cég. A 3 hetes tréning után vizsgáznia kell az elsajátított pályából. Mindezek után, ha szeretne, elsajátíthat a dolgozó egy másik pályát is, amiből szintén vizsgáznia kell - de egészen addig, míg nincs meg a második vizsga, 1000 forintos bruttó órabérért dolgozik továbbra is.

Az étterem, ahol én dolgoztam átlagosan 110-120 ezer forint nettó fizetést adott 8 órás bejelentett munkaviszonyra (ami sokszor inkább 9-10 óra). És ebben legtöbbször a 18 óra utáni 30 százalékos pótlék is benne volt. Azt is illik megemlíteni (amiről csak a szerződésben esik szó), hogy a túlórát - már amennyiben el is számolják azt - 3 havonta fizetik ki. Az oktatók kaptak bruttó 1300 forintos órabért, de nekik mindhárom pályán vizsgázniuk kell + oktatói vizsgát is kell tenniük. Természetesen oktatóvá válni nem lehet próbaidő alatt. Azt itt leírtak nem egyedi esetek, több dolgozó problémája. Nem csak abban az étteremben, ahol én dolgoztam, többször érkeztek más éttermekből munkatársak egy-két napra, akik szintén így nyilatkoztak. Érdemes emellett megemlíteni, hogy a KFC-nél (is) a diákok még mindig jobban keresnek, mint a teljes munkaidőben bejelentett dolgozók."

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4114866682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása