Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

KILŐTT A MOMENTUM TATABÁNYÁN: “Kidolgoztuk a belünket is!”

momentum-epvalasztas2019.jpg

A másik, a tegnapi napot nagy sikerrel záró politikai alakulat a Momentum volt.

Pusztai-Pintér Mónika helyi koordinátort kérdeztük telefonon, mondja el hogy minek köszönhető a Momentum ennyire jó választási eredménye.

Ő nemes egyszerűséggel úgy fogalmazott, nincs jobb szó rá: “kidolgoztuk a belünket is”. Februártól hatalmas munkát végeztek mind helyben, mind pedig az országos kampánycsapat. Csak egy apró adalék, hogy kampányautójuk több, mint 10ezer kilométert ment, többek között Tatabányán is megfordultak kétszer is.

A Momentumosok egy fiatal csapat, közül sokan még tanulnak, vagy most kezdtek el dolgozni. Ők a suli, illetve munka után éppen csak hazaértek, sokszor csupán bedobták a cuccaikat és már mentek is kampányolni.

A kampány végén rengeteg aktivistájuk járta az utcákat, hogy győzködje az embereket, hogy a Momentum a legjobb választás. Rengetegszer kitelepültek, utcafórumokat tartottak, késő délutántól pedig kopogtatni jártak a lépcsőházakba.

Szerinte kulcs volt az is, igyekeztek rengeteg információval ellátni az állampolgárokat, hogy minél jobban megismerjék a Momentumot.

Ha egy Mondatban kellene összefoglalni a kampányukat, azt egy aranyos történettel lehetne szemléltetni:

Volt egy idősebb bácsi, régi bányász, alapvetően baloldali szavazó. Amikor először találkoztak vele, akkor azt mondta neki inkább dolgozniuk kellene, minthogy itt a pultnál ácsorognak, azzal előbbre jutnának.

Szinte törzsvendégükké vált a kitelepüléseiken, rendszeresen találkoztak vele. Az utolsó kitelepülésen már a bácsi győzködte a pulthoz érkező többi embert, hogy megérdemlik a Momentumosok a szavazatot, mert látja, hogy sokat tettek ezért, ő biztos, hogy rájuk fog szavazni, tegyenek így a többiek is.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2414864438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása