Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MINDEN BOKORBAN TEREM EGY DÍLER TATABÁNYÁN: Most három három jómadár ellen emeltek vádat

diler_2.jpg

A Tatabányai Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette, bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége, valamint kábítószer birtoklás vétsége miatt emelt vádat, három elkövetővel, köztük két tatabányai férfival szemben, akik 2018. évben Herceghalom és Tatabánya területén kábítószerrel kereskedtek, valamint kábítószert fogyasztottak.

A vádirati tényállás lényege szerint a letartóztatásban lévő elsőrendű vádlott herceghalmi munkahelyén 2018-ban rendszeresen értékesített marihuána fajtájú kábítószert társának, a másodrendű vádlottnak, aki a kábítószer egy részét elfogyasztotta, a többi részét pedig Tatabányán több személynek, köztük a harmadrendű vádlottnak adta el.

A másodrendű vádlott nemcsak kereskedett a kábítószerrel, hanem fogyasztott is belőle, és 2018. augusztus 25-én 00 óra 12 perckor Tatabánya lakott területén marihuána befolyása alatt, bódultan vezette a gépkocsiját.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság elsőrendű vádlott letartóztatását tartsa fenn, elsőrendű és másodrendű vádlottat szemben börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélje és tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától, másodrendű vádlottat ezen túlmenően a járművezetéstől is tiltsa el. A harmadik, kábítószerfogyasztó vádlottal szemben az ügyészség pénzbüntetés kiszabását indítványozta. Az ügyészség arra is indítványt tett, hogy amennyiben az elkövetők a bűncselekmény elkövetését az előkészítő ülésen beismerik és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, úgy a szabadságvesztés mértékét elsőrendű vádlottal szemben 4 évben, a másodrendű vádlottal szemben pedig 3 év 6 hónapban állapítsa meg a bíróság.

 

A fotó illusztráció

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9914787062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása