Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYAI, INNOVATÍV ÉS OLCSÓ MEGOLDÁS AZBESZT-ÜGYBEN! Ezt felkarolhatnák Schmidt Csabáék

azbeszt-tudatosvasarlo-hu.jpg

Van egy cég Tatabányán, amelynek alapítói és munkatársai is nagyrészt panelházakban laknak, vagy laktak.

Ezáltal személyesen ismerik azokat a problémákat, melyet az egyébként praktikus, közösségi épületek tudnak okozni az évek során bekövetkezett elöregedésük és korszerűtlenné válásuk során. Sok egyéb megoldandó feladat közül az ott lakók egészsége szempontjából a legfontosabb, az egykor engedélyezett, de ma már elismerten egészségkárosító anyag, emberi szervezetre történő negatív hatásának megszüntetése.

Az 1970-es években épült, ún. házgyári panel technológiával készült épületek, alagsori mennyezetének, cementkötésű hő- és tűzbiztonsági szigetelése ma már nem használatos anyag.

Az épületek külső hőszigetelése magasabb értékű az alagsori műszaki kiszolgáló, illetve tároló helyiségekénél. Emiatt, sok a hőérzeti panasz a magas földszinti lakások esetén. A teljes körű külső hőszigetelésnek (homlokzat, tető) szerves része az alagsor mennyezet szigetelése is természetesen.

Alkalmazott technológia miatt az anyag, a meglévő szigetelés bontása nélkül a teljes felületen légmentes – és vízzáró – a helyszíni gyártásból adódóan teljesen egybefüggő lezárást biztosít, többszörös haszonnal :

 

  • Növeli a hőszigetelés hatásfokát
  • Nem rontja a tűzvédelmi biztonságot
  • Megakadályozza a korábbi szigetelés állandó mállását, hullását
  • Hangszigetel

 

(Maga a szigetelőanyag még egyébként sok helyen használatos.)

A fentiekből látható, hogy a lakótelepi közösségek sok esetben évtizedek óta megoldatlan gondjait is rövid úton meg lehetne szüntetni.

A cég kidolgozott egy olyan technológiát, amely modern és innovatív, a hő- és vízszigetelés terén, valamint azonnal érezhető pozitív eredménnyel jár a házgyári lakások használói számára komfortérzet és energetikai költségek tekintetében.

Mivel egy ilyen típusú társasház teljes korszerűsítése óriási összegekbe kerülne, így nagyon fontos, hogy jól válasszák meg a részfejlesztések sorrendjét.

A Lefúj-lak nevű cég, ezért megkereste azt a feladatot, amely a használt technológiájával gyorsan és más fejlesztési projektekhez képest a lakóközösség ’pénztárcáját’ kímélve megvalósítható és mérhető eredményt hoz.

A cég képviselője Pachl Tamás úgy fogalmazott, hogy ez egyfajta patrióta hozzáállás a cég részéről a házgyári épületek lakóközösségei felé, tekintve azt, hogy ezzel a lakók a mindennapjaikat, végre egészségesebben élhetik otthonaikban.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6114747319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása