Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

AL-CSABIKA HÍRADÓ: Tatabányán sohasem látott bűnözési forma terjedt el, a rendőrség tehetetlen

emberrablas.jpg

Új bűnözési forma jelent meg Magyarországon, főként a nagyobb ipari városokban, mint Tatabányán is. A cselekménynek még hivatalos neve sincs, jobb híján nevezzük munkaerő-lopkodásnak.

Ebben a hatalmas munkaerőhiánnyal sújtottak korszakban, bizony egyes cégek nem riadnak el attól sem, hogy egyszerre egy komplett gyártósor mellett dolgozó csapatot raboljanak el és kényszerítsék őket arra, hogy azután már nekik dolgozzanak.

Előfordult már az is, hogy két hétig nem engedték haza a kényszer-átképzések áldozatatit, ennek nyomán rengeteg bejelentés érkezett a rendőrkapitányságra. Sajnos ezeket az eseteket nem tudták időben kivizsgálni, mert, ilyen még eddig nem fordult elő, a nyomozókat is elrabolta egy helyi cég, és összeszerelő munkára kényszerítette őket.

Egy hónap múlva találtak rá az ellopott rendőrökre, akik  soványan, zavart tekintettel, valami darabszámot emlegettek. Egyes meg nem erősített források szerint már napi szinten lopkodják el egymás munkavállalóit a gyárak az ipari parkban. A múltkor egész műszakos buszt irányítottak csellel másik helyre a brutális Hr-esek.

A rendőrség a fentebb említett példa miatt is egyelőre tehetetlen. A rendőrkapitány irodája előtt kommandósok állnak, mert ő is veszélyben lehet. A közgyűlés a napokban titokban tárgyalta meg a Városi Munkaerő kényszerátképzés-elleni Stratégiát, de sajnos egy képviselőnek ott is nyoma veszett, állítólag azóta targoncásként dolgozik. Egyes pszichológusok arra figyelmeztetnek, hogy a munkások állandó lopkodása az érintett embereknél súlyos tudatvesztést és identitásválságot okozhat. Előfordult, hogy egy dolgozót többször el-és visszaloptak egy hét alatt.

Amennyiben rövidesen nem oldódik meg a probléma kijárási tilalmat rendelnek el Tatabányán. Persze, ha nem lopják el a kihirdetőket.

(Mielőtt valaki a rendőrségen feljelentést tenne, a fentiek természetesen a képzelet szüleményei.)

 

A fotó illusztráció

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8514629126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása