Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TÉNYLEG ELKEZDŐDIK TATABÁNYÁN A LÖLÖ-MÉLYGARÁZS, UTÁNA A PLÁZA ÉPÍTÉSE! Parkolás a régi lapnyomda mögött

tervezettszolgaltatohazcimlap_1.jpg

A jelentősen megnövekedett gépkocsiforgalom miatt a városközpontban kialakult folyamatos parkolási problémák enyhítése céljából hazai és európai uniós forrásokból a leromlott állapotú, jelenleg 125 parkolóhelyet biztosító töredezett aszfaltburkolatú megyeháza parkoló helyén megépülhet az új 300 gépjármű befogadására képes mélygarázs, mely teljes egészében önkormányzati tulajdonban lesz, s a tatabányai kártyával ingyenes parkolási lehetőséget biztosít majd, kerékpár tárolóval és elektromos autótöltési lehetőséggel. A jelentős parkoló fejlesztés mellet a tér is megszépül, teljes egészében megújul, városközponti jelleget kap. Így lesz lehetőség nagyobb közösségi programok megtartására hisz például a sörfesztivál, vagy az Adventi vásár már rég kinőtte az Árpád teret.

Az építkezés a héten kezdődik, így a parkolót a kivitelező 2019. január 29-én a késő esti órákban lezárta, és ezzel egyidőben pedig megnyitja az ideiglenes parkolót a régi lapnyomda, most MENTA VILL mögötti területen.

A beruházás első lépéseként a talajvizsgálatokat és a közmű kiváltásokat végzik el a szakemberek, ezt követően kerülhet kiásása a maga a mélygarázs, mely elkészülte után lesz mód a közösségi tér, a kialakítására.

Az önkormányzati beruházás mellett, még az idei évben elindul Centrum áruház alapterületével szinte megegyező nagyságú 4000 m2-es szolgáltató ház építése, melyben városnak 50 % tulajdonrésze lesz. A Talentis cégcsoport volt az egyetlen olyan befektető csoport mely a pályázat során vállalta, hogy közösen épít meg az üzletházat. Az épületben lesz étterem, kávézó, bank és itt kapnak majd helyet a közműszolgáltatók irodái; ide költöznek többek között a T- szol, a vízmű és a gázszolgáltató ügyfélszolgálatai, így a városközpontban egy helyen lehet majd intézni ügyeket, nem kell a teljes várost bejárni.

A kivitelezési munkákat a közbeszerzési eljárás során az a West Hungária Bau Kft nyerte el aki már 2012-ben már dolgozott városunkban. Az Agora építése során bebizonyította, hogy igényes munkájára, hiszen az egykori művelődédi ház átépítése elnyerte a tatabányaiak tetszését.

(tatabánya)

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5314597884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása