Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

BRUTÁLIS TATABÁNYAI “FELELSZ VAGY MERSZ” : Egy iskola tetején tomboltak a suhancok

rendor.jpg

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat azzal a 15 éves fiúval szemben, aki gyermekkorú barátjával együtt rongálta meg az egyik iskola tetején található elemeket.

A fiú a 12 éves barátjával tavaly július 2-án, az egyik tatabányai általános iskola környékén „felelsz vagy mersz” játékot játszott. Ennek során a fiatalkorú a játék „mersz” részeként azt vállalta, hogy a barátja által kérteket teljesíti. A gyermekkorú fiú azt kérte a vádlottól, hogy az iskola tetőszerkezetére másszon fel, és onnan törje le a szellőző elemeket.

A vádlott ezt követően a társával együtt az iskola épületének tornatermi részénél lévő biztonsági létrán a tetőre felmászott, ahol 4 db ejtővezeték szellőző sisakot, 13 db pára-  és salakszellőzőt, valamint 10 db páraszellőző kupakot közösen lerugdaltak, a tetőszellőztető műanyag csöveket kitörték. A feladat teljesítését követően a vádlott a gyermekkorú társát a „felelsz vagy mersz” játék részeként arra kérte, hogy a tetőn elhelyezett villámhárító betontartó köveit dobálja le, valamint a villámhárítót törje le, aki ennek eleget tett.

A fiatalok a rongálással 189.741 forint kárt okoztak.

Az ügyészség a fiatalkorú elkövetővel szemben intézkedésként próbára bocsátást, illetve pártfogó felügyelet elrendelését indítványozta. A fiú büntetőjogi felelősségéről a Tatabányai Járásbíróság fog dönteni. A gyermekkorú elkövető nem büntethető.

 

A fotó illusztráció

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6714598130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása