Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

OLAJAT ÖNTÖTTEK AZ AUDI VEZETŐI A TŰZRE! Megszereztük az autógyár ajánlatát is.

tuntetes-ahfsz-20190125_1.jpg

Belső internetes oldalon “támadnak” az Audi győri vezetői az újabb sikertelen tárgyalás után, hogy milyen “gonosz” a szakszervezet, próbálják a dolgozók elszántságát csökkenteni.

Amint az írtuk, szombaton az Audi győri gyárának vezetői és az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSz) bértárgyaló delegációja két alkalommal is leült a tárgyalóasztalhoz.

Az első alkalommal tulajdonképpen nem történt semmi, viszont az esti találkozón feltették az Audi győri vezetői eddig tárgyalásaikra a koronát, két ajánlatot adtak át a szakszervezet képviselői számára, azonban megállapodás nem született, mindkét ajánlatot az AHFSz delegációja helyben elutasította.

A felek újabb tárgyalási időpontban nem állapodtak meg, de információink szerint, a vállalat a belső hírcsatornáján próbálja befolyásolni a dolgozói állományt, amelyben próbálnak nyomást gyakorolni rájuk. Ráadásul megpróbálják a dolgozókat félre is vezetni, többek között azzal, hogy a bértárgyalók kérték, hogy 18 hónapos ajánlat készüljön. A vezetés azzal is erősen érvel, hogy a szakszervezet bérkövetelése teljesíthetetlen, ezzel a jövőbeni befektetéseket és a modelleket veszélyezteti a tárgyaló delegáció, ha nem egyezik meg a győri vezetéssel.

A levél pont az ellenkezőjét váltotta ki a munkavállalókból, mondhatjuk olaj volt tűzre, az emberek még elszántabban kitartanak, mint eddig.

A gyárból származó jelzések alapján a munkatársak kitartása egyre fokozódik, sőt azzal, hogy a vállalat vezetői mindent megtesznek annak érdekében, hogy a munkavállalókat elbizonytalanítsa és leszakítsa a szakszervezetünk mögül, ez csak újabb rossz pont az Audi győri vezetőitől.

Hétfőn a múltkori alkalomhoz hasonlóan a Pipacs épülete előtt a motorgyári és a járműgyári dolgozók közös demonstrációt tartanak (hivatalosan tájékoztató gyűlés).

Az Audi Hungária Független Szakszervezet 2019.01.28-án a G1 (Pipacs) előtt tartja meg a következő közös tájékoztató gyűlését.

A bértárgyalások ez idáig nem vezettek megállapodásra így a sztrájk folytatódik tovább!

A munkáltatói oldalnak erősen el kell rajta gondolkodnia, hogy folytatja-e ezt a hergelő stratégiát, de a 168 órás sztrájk kezdete óta már, több mint 300 új taggal bővült a szakszervezet.

Végezetül álljon it a két oldal követelése!

A 9300 munkavállalót (közvetve mind a 13000 audisat érinti) képviselő Sztrájkbizottság követelése egy éves időtartamra, azaz 2019-re:

- egy éves bérmegállapodás - 18%, de minimum 75 ezer Ft-os alapbéremelés január 1-től

- Választható Béren Kívüli juttatási keret összege 787 ezer Ft

- további 4% mozgóbér beépítése az alapbérbe

- jubileumi bónusz bevezetése és a lojalitás bónusz tovább fejlesztése

- HAY (különböző besorolási) – rendszer optimalizálása

- pótszabadságok feletti munkatársi szabadon rendelkezés

- minden munkatársunk részére havonta legalább egy szabad hétvége

Ehhez képest láthatóan távol áll, amit a munkáltató ajánl, ezt az alábbi táblázatban lehet tanulmányozni:

betargyalas-audiajanlat.jpg

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7814592884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása