Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

NEMZETI KREATÍV: Tatabányán is lesz zsebkönyv-automata

 automatapocket.jpg

Csütörtökön tárgyalja a közgyűlés az úgynevezett Poket-automata elhelyezéséről szóló előterjesztést is. Hogy nem tudja, mi is az a Poket-automata?

Először is eláruljuk, mi az a Poket-projekt “nonprofit, olvasás-népszerűsítő közösségépítő program, amely  sokszor céltalan szinte függőséget is okozó okostelefonhasználattól beszürkült városi életbe hozhat színt és tartalmat.”

(...) “ Ehhez nyújt segítséget a Poket zsebkönyv sorozat, amely az olvasás mellett a csendekről és az elmélyülésrekről is szól.!” Hát ja, ha olvasol, addig is csendben maradsz, ez tiszta sor. Tehát kis színes zsebkönyveket tartalmaz a Poket-automata, odamegy az ember az automatához, kiválasztja a könyvet, berakja a gépbe a 990 Ft- os egységárat és már olvashat is. Ráadásul minden egyes könyvnek saját nagykövete van, például Rudolf Péter, Törőcsik Mari, Dés László, és még lehetne sorolni az impozáns névsort. Budapesten már van is ilyen automata, és elmúlt negyedévben 65 ezer könyvet el is adtak. Nagyon jó kezdeményezést, igazán kreatív ötlet.

Persze arra kíváncsiak lennénk, hogy ha a projekt mögött részben nem Vidnyánszky Attila színházi rendező egyébként roppant tehetséges fia állna, akkor is ennyire lelkesek ennének-e Schmidt Csabáék? És ez nem  Ifj. Vidnyánszky Attila minősítése, félreértés ne essék, sokkal inkább a fideszes városvezetésé. Csak tényleg érdekelne minket, hogy ha egy ismert balos művészhez vagy a fiához kapcsolódna a projekt, akkor mit lépnének Tatabányán. Mindezektől függetlenül a Poket-automata értékéből ez semmit nem von le, mert az egyik legjobb ötlet, ami mostanság a városi közgyűlés elé került.

Az előterjesztésben azt írják, hogy 2 millió forintba kerül a felállítása, amihez 500 ezer forintnyi támogatást kérnek. A könyv automatát a Dózsakerti sétálóutcában tervezik felállítani.

 

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6014594304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása