Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

SZOMBATON TATABÁNYÁN TÜNTIKÉZÉS VAGY TÜNTETÉS VOLT? Szeretnétek jobban élni?

tunti1_1.jpg

A szombati cikkünk az ellenzéki demonstrációról sok embernél eléggé kiverte a biztosítékot.

Leginkább azért, mert nem lelkendeztünk a tömeg láttán, ami az Életfánál összegyűlt, és nem örültünk egyöntetűen csupán azért, mert tüntettek. Igen, nem lelkendeztünk, mert bevalljuk őszintén, ettől sokkal többet vártunk, a szervezőktől és a tatabányai emberektől egyaránt.

És igen, lehet minket szidni, hogy így cinikusak vagyunk meg úgy cinikusak vagyunk, de bocsásson már meg a világ, mi a kritikai hozzáállást alapvetően ügyek és az arra adott megoldásokkal szemben gyakoroljuk.

Bizony, ha szükség van rá, az úgynevezett másik oldallal, sőt mint néhányszor előfordult, még magunkkal szemben is. Mert ebből lehet építkezni és fejlődni tovább. Persze, ha csak a rózsaszín napszemüveget akarják felvenni egyesek, akkor tényleg nem lesz itt semmi. Akkor az emberek maradnak otthon a teljes közönyt választva.

Az a helyzet, hogy az első tüntetés alkalmával mi is optimisták voltunk. Viszont a második esetén, amikor ennyire fókuszban van a rabszolgatörvény, már sokkal nagyobb tömeget vártunk. A szakszervezeteknek és a pártoknak nem sikerült megszólítani az embereket, nincsenek meg a kiépített stratégiáik. Legalábbis úgy ítéljük meg, Tatabányán ez nem sikerült. Nem volt időben meghirdetve az esemény, nem tették közzé egy csomó helyen, honlapokon, rádiókban, satöbbi.

Nem csupán a helyi, hanem országos orgánumokról beszélünk. Ráadásul a tüntetés előtt néhány nappal sem tudtak releváns válaszokat adni a kérdéseinkre a szervezők. A pártok sem szakították le magukról a ruhát, hogy erre a tatabányai demonstrációra mozgósítsanak. Szóval olyan félgőzzel ment az egész szervezés. Na, így kérem, nem lehet. Hiába jött le az ellenzéki elit nagy része, üres szólamokat puffogtattak, amiket minden helyen elmondanak, és amiket már régebben is elmondtak, ugyanígy.

Megoldások nem nagyon voltak azon túl, hogy  le kell váltani ezt a rezsimet és "mocskos Fidesz". Ez oké, de mondják meg, hogyan gondolják. Ami a legfájóbb, hogy például az ipari parkban dolgozókra fókuszáltak legkevésbé a beszédek, eluralta a terepet a politika, akár szakszervezetis, akár politikus beszélt.

Álljon már meg a menet, emberek, hát nem a rabszolgatörvény ellen hirdették a demonstrációt? Elsősorban nem a dolgozók gondjaival kellett volna foglalkozni részletesebben az általánosságok helyett?  Példákat hozni, dolgozókat felvinni a színpadra, akik hitelesen képviselik az egészet? Először oldjuk meg a konkrét ügyet, utána majd jöhet az Orbán takarodj. Hol volt az innováció, valami olyan elem, amire felkapták volna a fejüket az emberek?

Kedves Szakszervezet, és kedves Pártok? Hol volt az erő?  

De ha már pártok, már most be lehetett volna mutatni például egy konszenzusos figurát az önkormányzati választásokra, akit sokan ismernek, hiteles és lendületes. Ja, hogy még nincs ilyen? Majd az utolsó pillanatban, ugye?  Nehogy sikerüljön. Hol vannak a merész ötletek, stand-up a közgyűlésen vagy valami?

És persze maguk a dolgozó embereknek is hatalmas a felelősségük, hogy hagyják magukat kizsákmányolni, legyintenek, hogy úgy sem lesz jobb, meg mindenki lop, és amúgy is már régen jóval többet dolgoznak, mint 400 óra.

Majd amikor ismételten sérelem éri őket, akkor azért lesz a nyavajgás, meg panasz. Nemrég egy ismerősöm mondta, hogy kilép a szakszervezetből a munkahelyén, mert most alig kaptak pénzt meg ajándékot karácsonyra. Ja, hát kérem, a szakszervezet nem szociális támogató egyesület.

Erős zavar van ezen a fronton is.

Kedves Tatabányai Elégedetlen Dolgozók!  Tényleg ennyire nagy dolog lenne, felemelni a seggeteket és kimenni egy térre ott állni mondjuk másfél órát és hazamenni? Ennyire megterhelő saját magatokért kiállni? Mert ha nem lenne az, akkor a következő demonstráción már ott állna 20 ezer ember.

Vagy Tatabányán mindenki elégedett?

Még biztosan nem késő nekiállni erősen szervezni, elgondolkodni, és rengeteg embert kivinni az utcára.

Nem késő, de nincs sok idő. Szurkolunk!

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7714580478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása