Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ÚJRA FELÚJÍTJÁK A JÓZSEF ATTILA KÖNYVTÁRAT TATABÁNYÁN: Vajon hányszor fogják még bejelenteni?

jamk-schmidtcs-fboldala_2.jpg

Már meg sem tudjuk számolni a maival együtt hányszor jelentették be a városi könyvtár felújítását. Bár még mindig ott van a feltételes mód, de fogadjuk el, hogy elindul. De minek állandóan bejelenteni? Mintha nem lennének benne biztosak a városvezetők és magukat erősítenék, hogy tényleg fel lesz újítva végre. De lehet, arra gyúrnak, hogy ez legyen a legtöbbet bejelentett felújítás.Van ilyen verseny? Plusz még azt is el tudjuk képzelni, hogy két könyvtár épül, mert lesz egy a föld alatt is, ezért az újabb bejelentés.

Megkezdődhet a József Attila Megyei és Városi Könyvtár felújítása Tatabányán, a 2,6 milliárd forintos beruházás során kétszeresére bővül az olvasók által használható tér - közölte a polgármesteri hivatal az MTI-vel.

A városháza tájékoztatása szerint a kormány a Modern városok program keretében támogatja az intézmény átalakítását. Az új épületet a tervek szerint 2020 nyarán adják át, az átmeneti időszakban a felnőtt és a gyermekkönyvtár egy-egy fiókkönyvtárban látogatható.

A felnőtt könyvtárban kétszintessé alakítják a jelenlegi olvasótermet. Az egy légterű helyiség felső szintjére kerül a helyismereti, a helytörténeti és a muzeális gyűjtemény, valamint egy kutatószoba és a megye könyvtárosainak képzését szolgáló oktatóterem.

Az üzemeltetésre, az állomány raktározására egy felfelé terjeszkedő, négyemeletes tornyot alakítanak ki a könyvtár vasútállomás felé eső oldalán. A raktárakban kétszázezer kötet fér el.

Az épületet 1964-ben emelték, azóta építészetileg elavult, infrastrukturális állapota leromlott, a jogszabályi feladatok ellátására alig alkalmas, és alapterület tekintetében sem felel meg a Könyvtári Intézet által ajánlott értékeknek.

A könyvtárat korábban fenntartó Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat 2002-ben kiírt egy építészeti tervpályázatot a könyvtár bővítésére, de a megvalósítás végül forrás hiányában akkor elmaradt.

(MTI)

Fotó: Facebook

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3014568082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása