Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYA, DÓZSAKERT A MAGYAR CSÚCSTARTÓ! Az ott lakók boldogok lehetnek

dozsakert01.jpg

Nagyon boldog lehet most, aki Tatabányán, Dózsakertben vett lakást pár éve.

Nagyon bánhatja, aki pár éve eladta a lakását Tatabányán, Dózsakertben.

A fiatalok, akik szeretnének önálló lakásba költözni, egyelőre elfelejthetik Tatabányán Dózsakertet.

Ugye, hogy minden csak nézőpont kérdése?

A Világgazdaság közölt egy rövid összefoglalót, amelynek kapcsán városunk polgármester is örömködött, hogy micsoda jó dolog is ez.

A lakótelepek népszerűsége továbbra is szárnyal mind a költözni vágyók, mind a befektetők körében az OTP Lakótelep Értéktérképének adatai szerint. Az országban található több száz lakótelep között jó néhány olyan is van, ahol több mint duplájára nőttek az átlagos négyzetméterárak csupán három év alatt – derül ki az OTP elemzéséből.

Aki 3-4 évvel ezelőtt lakótelepi lakást vásárolt, az nagyon jól járt, akár lakhatási, akár befektetési szándékkal vette – derül ki az OTP Lakótelep Értéktérkép adataiból.

A tatabányai Dózsakerti lakótelep jelen pillanatban a magyarországi csúcstartó a nagyobb lakótelepek között, három évvel ezelőtt az átlagos négyzetméterár épp csak átlépte a 100 ezer forintot, ma már 223 ezer forintot kell fizetni ugyanezért.

Tatabánya, Debrecen, illetve Kecskemét egyes lakótelepei bőven 80 százalék fölött drágultak az elmúlt három évben.

Aki korán felismerte a lakótelepek adta remek befektetési lehetőségeket, ma nagyon boldog lehet, hiszen sok esetben az elmúlt három év alatt megduplázódott lakása értéke. Aki a válság mélypontján vett jó helyen lakótelepi lakást, az elmúlt pár évben ennek árából – minimális hitellel vagy csok-kal kiegészítve – akár már egy külvárosi vagy agglomerációs kertes családi házba is költözhetett.

Az OTP elemzése szerint, fontos a jó választás, hiszen azért nem minden lakótelep hoz ilyen magas megtérülést, sőt lehet csalódni is.

A lakótelepi ingatlanárakban továbbra is növekedés várható, bár a drágulás üteme mára lassult. Jelenleg a jól megválasztott lakásvásárlással és kiadással elérhető nettó bérleti hozamok bár csökkennek, a 4-6 százalékos szint még bőven vonzó lehet a potenciális vásárlók számára.

Ha a polgárok többségének nem jelentene gondot a lakásbérlet illetve akár a lakás megvásárlása, akkor felhőtlenül tudnánk ennek mi is örülni.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7314559270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása