Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MOST A HÓESÉSBEN SOK PÉNZT SPÓROLT A TATABÁNYAIAKNAK A HIDAS-FÉLE T-SZOL! Hamarosan olvadni fog, addig legyünk türelemmel!

havasutca-tb.jpg

Megérkezett az első komolyabb hó Tatabányára.

Nagyjából meg is bukott az első akadálynál a T-Szol, akinek a feladata lenne az utak és egyéb közlekedési felületek tisztántartása, hómentesítése.

2017 október végi ülésén a tatabányai képviselő testület eldöntötte, hogy a téli üzemeltetési feladatok ellátását is a T-Szolra bízza. Az addigi szolgáltatóval, az AVE Tatabánya Zrt.-vel a tavasszal szerződést is bontottak és annak rendje és módja szerint, és a Hidas János vezette céget bízták meg.

havazasfoter-tb.jpg

havasutca-tbfoter.jpg

Főtér

Tanulságos fellapozni, az akkori jegyzőkönyvek tanulsága szerint, ha már lejárt a szerződés, miért is nem írtak ki egy versenytárgyalást ezzel kapcsolatosan.

A téli feladatokat november 15-e és március 15-e között kell főszabály szerint elvégezni:  ügyeletet tartani, az utakat, járdákat és tereket a csapadéktól mentesíteni, röviden összefoglalva. Természetesen, ha az időszakon kívül is szükség van ilyen tevékenységre, akkor ezt az önkormányzat külön megrendeli, de jelen esetben ennek nincs jelentősége.

Ezért a tatabányai adófizetők súlyos százezreket fizetnek naponta, akkor is, ha nincs elvégzendő feladat. (Erre való az ügyelet!) Kapja csak a saját cég ezt a pénzt, mondták városatyáink, -anyáink.

Gondolkoztak Schmidt Csabáék, hogy ha már itt van ez a jó kis saját cégünk, akkor miért is ne ő végezné el a feladatot, hiszen a géppark kis kiegészítéssel elvileg alkalmas rá, legalábbis azt mondták.

Így jobban számon lehet kérni rajtuk a munkát, meg hatékonyabb lesz, rögtön megoldható, ha bármilyen probléma felmerül.

havasutca-tb-jubiparknal.jpg

A FIDESZ-es képviselők egymással versenyezve ajnározták a lehetőséget, Bereznai alpolgi például azt mondta,

“Itt a lehetőség, hogy megoldjuk mi magunk. Van rá cégünk, kapacitásunk…”

Magyarné Kocsis Andrea egyenesen úgy fogalmazott,

“Azt gondolom, hogy olyan gyorsan és hatékonyan egy külsős cég soha nem fog tudni reagálni, mint a T-Szol”

Lehet, hogy a képviselőket ezek után derült égből villámcsapásként érte a hír, hogy a T-Szol a feladatot kiszervezi, egészen pontosan megpróbálta?

Egy novemberi határidővel (??) kiírt közbeszerzés alapján, nem a T-Szol végezte volna a téli üzemeltetési feladatokat.

Ezek után jogosan merült fel néhány kérdés bennünk:

Unatkozik a cég közbeszerzési szakértője és kitalált magának egy feladatot? Talán még sincs rá elegendő eszköze a T-Szol-nak, mert kemény tél várható?

Bejelentették az ott dolgozók, hogy hidegben nem hajlandók dolgozni? Vagy egyszerűen nincs már, aki munkát végezzen?

Vagy úgy gondolták, hogy bekasszírozzák a lebonyolítási díjat a melóért, de végezze el, bajlódjon vele, aki akar?

Talán, ha nagy gáz lesz az sms-eket személyes Hidas János elnök fogja küldeni?!

Netalán egyszerűen hülyének akarnak bennünket nézni?

havasutca-tbalmosutca.jpg

Álmos vezér utca, kanyarodni minek?

Aztán valami történhetett, pedig a haveri Geotech-Extreme park pályázott, ugyanis eredménytelennek nyilvánították, de az az apróság, hogy ennek mi az oka, nem ismert.

Ma viszont véresen komollyá vált a dolog, mint a képeken látható, ami után csupán az a kérdés, hogy ha nem volt a T-Szolnak megfelelő eszköze, akkor most mivel takarítják, ha pedig volt, akkor minek kiírni a közbeszerzést.

Netalán bérelnek eszközöket, amikkel elvégzik a feladatot? Azt nem kellett volna megpályáztatni? Vagy rendkívüli helyzetre hivatkozva bármennyi pénzt ki lehet fizetni a haveroknak?

Vagy közös imádkozást szerveznek a tatabányaiaknak, mint mostanában szokás a dolgokat elintézni?

Vajon ezért a szolgáltatásért fizetnek Hidaséknak?

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5314538066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása