Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYAI KUTYASORSOK: Kik lehetnek, akik semmibe veszik négylábú társainkat?

kutyakolykokdobozban.jpg

Elképesztő történetről kaptunk hírt tegnap egyik olvasónktól.

kutyaebtelepelott01.jpg

Egy dobozban kölyök kutyák illetve egy fiatal, fél év körüli, kerítéshez kikötött szuka kutya várta tegnap délután a gondozókat a Tatabányai Ebrendészeti telepen. Hogyan és miért kerültek a telep kapuja elé? Miért ennyire felelőtlen néhány kutyatartó?

kutyakolykokdobozban02.jpg

A kölyök kutyusok dobozán volt egy cetli miszerint aki otthagyta őket a telep előtt, egy buszmegállóba találta őket. A félév körüli szuka kutyust pedig állítólag egy pár találta de nem tudták máshová elhelyezni, így hát kikötve ott hagyták.

Ilyenkor egy dolog mindenképpen felmerül, vajon miért voltak biztosak abban, hogy lesz valaki délután a telepen? Mi van akkor, ha esetleg senki nem megy fel délután a telepre?

Esetleg szétszélednek a kölykök a dobozból? Vagy jön arra valami koborló kutya?

A szegény, szerencsétlen kerítéshez kikötött kutyusról már nem is beszélve!

Ez a megoldás? Megunjuk és kidobjuk!

Sokan tudják és értik, hogy az ivartalanítás és a felelős állattartás a megoldás.

Itt az hibázott, akinél a kölykök megszülettek. Sajnos az a helyzet hogy sok esetben ezek a kapuban elhelyezett kutyák azé aki odahozta, csak egyszerűbb valamilyen történetet hazudni.

A kikötött szuka kutya esetében pedig rögtön az a kérdés, hogy hol a chip, hiszen az életkora már régen indokolná.

Vajon miért nem úgy tekintenek rájuk, mint egy élőlényre?

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9714523600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása