Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Végre! Amit mindenki várt, amiért még Schmidt Csaba is újra kezébe veheti a szívlapátot: Indul a Lölő-pláza építése! Kiírták a közbeszerzést! Nézze meg, milyen lesz!

tervezettszolgaltatohazcimlap.jpg

Eldugva a közbeszerzési adatbázisban, a városi oldalon tegnap még nem volt nyoma, kihirdették a Fő téri mélygarázs és közösségi térről szóló építési pályázatot.

Olyan, mintha kicsit szégyellnék Csabáék, pedig hát ha a gazdájuk építkezik. Bizony többször kaphatnak majd vállonveregetést, ráadásul Tatabánya nevét is adják a pénz lehíváshoz, nem értjük, hogy nekik mi a gondjuk ezzel.

Lehet, hogy nem büszkék arra, hogy ide csábították a Nemzet Gázszerelőjét, a nagy Lölőt?

tervezettszolgaltatohaz02.jpg

A pályázatban található leírások szerint, a megbízó a tervezési programban megfogalmazta, hogy a tervezett új városi tér nem csak Tatabánya, de egyben Komárom-Esztergom megye főtere is legyen. A tér modern kortárs karakterrel rendelkezzen, fejezze ki a város jelenét, gazdasági pozícióját és megyeszékhelyi szerepét.

Ehhez csupán annyit fűznénk hozzá, hogy talán nem tudják, hogy 2017-et írunk?

Vagy mindenki Tatabányára fog költözni?

Lesznek újra felvonulások, ahol Lölő és barátai előtt fognak Schmidt Csabáék tisztelegni?

tervezettszolgaltatohaz03.jpg

A tervdokumentációból idézünk:

Az új szolgáltató épület rendeltetéseit tekintve szükségszerűen kapcsolódik a szomszédos ingatlanon megvalósuló városi főtér és parkoló funkciójú beruházáshoz.

Az épület a Győri út felé kereskedelmi egységekkel csatlakozik, melyek között kisebb és nagyobb méretű kereskedelmi üzlettér is kialakításra kerül, továbbá a Győri út felől - az épület déli iroda szárnyában - egy gyorsétterem jellegű vendéglátó egység létesül.

Ennyit arról, hogy nem plaza készül!

Kanyarodjunk vissza a tényekhez:

Mi másból, mint a jó öreg Brüsszeli forrásból csinálják a mélygarázst és a közösségi teret, valamint hogy pikánsabb legyen a történet, a pénzügyi forrás elnevezése: ZÖLD VÁROS KIALAKÍTÁSA.

Értik, egy mélygarázs és közösségi tér. Végül is a betonhoz szükséges alapanyagok nagyrészét is a természettől veszik el, ergo az is zöld.

tervezettszolgaltatohaz01.jpg

Szóval maga a közbeszerzés, a tatabányai Megyeháza előtt kialakítandó közösségi tér és az alatta elhelyezkedő mélygarázs kivitelezési és tervezési feladatainak ellátása címet viseli.

Röviden leírjuk, tartalmilag mit is takar ez:

A jelenlegi terepszint alatt található közművezetékek kiváltása, két épületszinten térszint alatti mélygarázs építése 279 db személygépkocsi plusz 5 db motor férőhellyel, 54db-os kerékpár tárolóval és a terepszinten bejárati építményszint építése és a térépítészeti munkák elvégzése, a hozzá tartozó kiszolgáló közműellátás és csatlakozó utak megépítése. Az ehhez szükséges kiviteli tervdokumentáció elkészítése.

Mélygarázs szintterület (-1 szint) 4311,88 m2

Földszinten 5308,3 m2

Térszinten 3513,24 m2

Ebből térszinten zöldtető 830,4 m2

Térszinten közösségi tér 2667 m2

Ezen kívül a tervezett Szolgáltatóházzal érintett szintterületen

-1 szinten garázs 2289,31 m2

Nem tudni miért, de nem szerepelt a kiírásban becsült teljes érték vagy nagyságrend, lehet hogy még nincs meg?

A várható építési idő előreláthatóan 18 hónap. Ajánlatok vagy részvételi kérelmek benyújtásának határideje február 12

Vajon Mészáros Lőrinc valamelyik cége fogja elnyerni?

képanyag: provitalzrt /címlap kép módosítva/

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7113544917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása