Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

2018 LEGCIKIBB TATABÁNYAI ÚTÉPÍTÉSE: Bécsi út, amit az első komolyabb eső brutálisan megrongált

becsiut-tb_scs-bencsik.jpg

Ha adományozni lehetne ilyen díjat, akkor a fenti cím “büszke” tulajdonosa vitán felül a Bécsi út horror-beruházása lehetne.

Gondolom emlékeznek a Bécsi út elkészítésének kálváriájára, 1.4 kilométer útfejlesztés potom 544 millió forintba került, amiből mondjuk 484,29 milliót a gonosz uniótól kapott a város, látszik milyen jól kiszúrtunk velük. Kicsit borsos az ár, de legalább ezután már erről az útról is megközelíthető az ipari park.

alamosas-kiemeles-tb-becsiut.jpg

Annak idején  elképesztő képeket találtunk illetve készítettünk az esőzés utáni helyzetről, amely az újonnan épített út pőre állapotát mutatta. Mi - többek között - egy jól megépített vízelvezető rendszert hiányoltunk mellőle, nyilván nem csak mi, hiszen az eset után még különleges tanácskozást is tartottak a polgármesteri hivatalban. A legnagyobb probléma az úttal kapcsolatosan: a víz gyakorlatilag alámosta az utat, ráadásul ezt egy kanyarban, annak is a külső ívén, ami még veszélyesebbé teszi a hibát.

Erre a melóra nyilván nem büszke Extrém Park Zrt., Vértesaszfalt páros, ők végezték ezt az elképesztő munkát. Amit a műszaki ellenőrök nem láthattak, nem tudtak ellenőrizni, azt az eső megtette helyettük.

A katasztrófálisra sikerült útépítésben érintettek a városházán megbeszélést tartottak a kialakult helyzetről. Arról akkor persze nem adtak ki tájékoztatót, hogy mi lesz a megoldás, ki viseli a cechet.

becsiut-tb_20180908-07.jpg

Utána elkezdték kijavítani az utat, csak pont ott végeztek megkérdőjelezhető munkát, ahol a legnagyobb volt a probléma, de az idő eldönti, hogy mennyire megfelelő amit javításként megtettek.

Ha azt hittük, hogy a szalagátvágásban és melldöngetésben jeleskedő helyi udvaroncok 1-2 nap alatt felébrednek és minimum egy korrekt tájékoztatást nyújtanak a lakosságnak, akkor azóta is hiába várunk erre.

becsiut-tb-munkagep-tatabanya-fb.jpg

Tatabánya hivatalosnak tűnő Facebook oldalán jelent meg egy vérszegénynek tűnő, a munkára utaló bejegyzés, mintha a szakemberek dolgoznának az út legfontosabb javításain. Ez a bejegyzés is inkább a tatabányai polgárok hülyének nézése, hiszen pont arról a részről nem mondtak semmit, ahol a legnagyobb volt a baj. Amit ők ábrázoltak, az a kivitelezőnek, egyébként is meglévő munkájának a része, hiszen a szakemberek elmondták, amíg a növényzet azokon a részeken ki nem fejlődik, a területet gondozni kell, a hiányzó növényzetet pedig  újratelepíteni.

A Bécsi utat azóta használják ugyan, de nem voltak komoly csapadékok, amelyet próbára tették volna a megjavított-átépített területet.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2614517138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása