Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

BRUTÁLIS ÁREMELÉS JANUÁRTÓL A T-BUSZNÁL! Schmidt Csabáék bólogatni fognak?

tbusz-schmidt-hidas.jpg

A holnapi közgyűlésen szavaznak majd a képviselők - többek között - a helyi buszközlekedés árainak jelentős emeléséről.

Alternatíva nincs, hogy esetleg milyen a mértéke, vagy maradjon az idei, a csökkentés bizonyára fel sem merült Schmidt Csabáékban. Ami azért érdekes kérdéseket is felvet, ha jobban belegondolunk. A szolgáltatást az idén januártól végző T-Busz arra hivatkozik, hogy a viteldíjak legutóbb 2016-ban lettek korrigálva, azóta pedig ár-és béremelések történtek minden fronton. Az előterjesztésben dobálóznak számokkal, leírják, hogy az üzemanyagárak 14, 4 százalékkal emelkedtek az eltelt időszak alatt, és az autóbuszvezetők bére is 15 százalékkal emelkedett. Plusz megemlítik még a buszok felelősségbiztosításának emelkedését is, ami szerintük elérte az 55-60 százalékot,  tehát nekik is emelni kell a jegy-és bérletárakat. Ja, hogy az előterjesztésben semmilyen konkrét számadat ezeken a százalékokon kívül nincs? Az eddig pénzügyi gazdálkodásról részletes beszámolóról nem is beszélve? Valószínűleg látnokok a képviselők és simán elhiszik.

Annyira aranyosak ezek a T-Buszosak, biztosan igazat mondanak, gondolhatják!

A társaság 2019. január elsejétől a viteldíjak vonatkozásában szinte minden típusnál 7-8 százalékos emelésre tett javaslatot, amit valószínűleg el is fogadnak majd szépen a narancsos képviselők.

PERSZE LESZ AZÉRT OLYAN IS, AMI 16,4%-KAL (!) FOG EMELKEDNI!

Ennek értelmében a jövő évtől a buszon 333 Ft helyett 390 Ft-ért vehetünk jegyet, elővételben 260 helyett 280 Ft-ért. A havi összvonalas bérlet 6050-ről 6500 Ft-ra emelkedik, hogy csak egy párat emeljünk ki a viteldíjak közül.

Megnéztük, Budapesten jelenleg 350 forint egy vonaljegy, a havi bérlet pedig 9500 forint, látható, hogy egy tatabányai buszjegy többe kerül majd, mint a fővárosban, ami azért elég vicces. A dolog pikantériája, hogy szinte minden típust 7-8 százalékkal emelnének, amikor az infláció az év derekán 3 százalék körül járt, vagyis bőven több mint a duplájával.

Érdekes, hogy a 2016-os időszakra hivatkoznak, amikor a cég csak ez év januárjától vette át a tömegközlekedést. Ahogy hangsúlyoztuk, az említett néhány százalékos adatokon kívül semmilyen beszámolót, részletes működési dokumentációt nem csatoltak az előterjesztéshez. Ezek alapján, hogyan tudják eldönteni a képviselők, hogy mennyire jogos a javaslatuk, csak úgy bemondásra?

Azt sem értjük, hogy az üzemanyag árának változását miért a lakossággal akarják megfizettetni, majd ha ismét jelentősen lemegy az ára, olcsóbbak lesznek a jegyek, vagy hogyan gondolják?

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy rengeteg pénz elment felesleges beruházásokra (telephely, félig-meddig működő utastájékoztatás, alig elkészült-készülő buszmegállók) amelyek milliárdos nagyságrendűek. Lehet, hogy a lakosságnak sem kellene ennyit fizetnie, ha jobban gazdálkodnak az urak.

Egyszerűen letesznek a közgyűlés elé egy összegányolt dokumentumot, pontos szakmai előkészítés és érvek nélkül, és ennyi, a haverok majd elfogadják úgyis.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5714399452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása