Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MAJDNEM AGYONCSAPTA A PARKOLÓBAN! Két évet kapott érte

boksz.jpg

A negyvenes évei elején járó vádlott és M.A. sértett 2017. június 9-én délután egy parkolóban hangosan összeszólalkoztak, ami dulakodássá fajult, melynek hevében a jó fizikumú vádlott egyszer, nagy erővel arcon ütötte az igen ittas és sovány sértettet. Ettől a sértettnek darabosan eltörött a bal oldali arccsontja, bevérzett a bal szeme alatt, másrészt az ütés erejétől hanyatt vágódott, és a fejét nagy erővel beütötte az aszfaltozott parkolót szegélyző betonpadkába, ami miatt betörött a jobb oldali hátsó koponyacsontja, és traumás koponyaűri agyvérzése keletkezett. Ezen sérülések gyógytartama 8 napon túli, a tényleges gyógytartam 3-4 hónap volt, és életveszélyes állapotot idézett elő, amit a kórházban végrehajtott műtéti beavatkozás hárított el.

A sértett elveszítette az eszméletét, ami miatt a vádlott megrémült, ezért egy, a parkolóban tartózkodó személyt kért meg, hogy hívjon mentőt. Ezután a vádlott az oldalára fektette a mozdulatlan, de lélegző sértettet, és a nyelvét is kihúzta, nehogy lenyelje, majd együtt megvárták a mentőket és a rendőröket.

A fenti tényállás alapján az elsőfokon eljáró a Tatabányai Törvényszék a vádlottat testi sértés bűntette miatt 2 év - végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett -  börtönbüntetésre ítélte azzal, hogy a vádlott a szabadságvesztés végrehajtása esetén a büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet ellen az ügyész a vádlott terhére súlyosításért, hosszabb tartamú, börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabása érdekében jelentett be fellebbezést.

A Győri Ítélőtábla a mai napon megtartott nyilvános ülésen korlátozott felülvizsgálat keretében az elsőfokú bíróság előkészítő ülésen hozott ítéletét részben megváltoztatta, és elrendelte a szabadságvesztés felfüggesztésének próbaidejére a vádlott pártfogó felügyeletét. Egyebekben a törvényszék ítéletét helybenhagyta. A fellebbviteli főügyészség végrehajtás felfüggesztésre vonatkozó rendelkezés mellőzése iránti indítványával szemben az ítélőtábla szerint a büntetési célok elérését a pártfogó felügyelet jobban biztosítja, az kellő odafigyelést, kontrollt és segítséget jelent a vádlott számára.

 

A fotó illusztráció

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5914396632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása