Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Szuper ötlet a tatabányai NépmesePont! De miért kellenek hozzá politikusok?

mesepont_hir_ma.jpg

Hatalmas ötlet a NépmesePontok létrehozása, nagyon örülünk neki egyébként, mert fontos, hogy a gyermekek minél több népmesét ismerjenek és szeressenek meg.

Pluszban az sem elhanyagolható, hogy a felnőttek előhívják a gyermeki énjüket, amiket a hétköznapokban elnyomnak, és ha metaforikusan is, de hősök legyenek, sőt. Tegnap a Puskin Művelődési Házban volt a NépmesePont megnyitója, aminek azonban volt egy kis szépséghibája: igen, nem tudtuk megúszni, hogy oda ne tolják az arcukat a politikusok. Biztos azt gondolták, hogy ők a legnagyobb mesemondók széles e hazában, azért formálnak jogot az, hogy ha kell, ha nem ott legyenek az ilyen rendezvényeken.

Mikor fognak már leszokni erről, Istenem? Ráadásul nem volt elég a polgármester, még egy államtitkárnak is meg kellett jelennie. Biztosan szárnyas paripán érkezett, ami parazsat eszik. Azon gondolkodik ilyenkor a szegény ember legkisebbik fia, hogy miért nem egy igazi mesemondót hívnak ilyenkor az átdásra, vagy mondjuk Jankovics Marcellt, aki igencsak sok mindent lerakott már a  mese asztalára. Miért kell megfojtani egy gyerekeknek szóló rendezvényt kötelező és szürke kommunikációs panelekből álló beszédekkel, amelyekben minden van, csak épp mese nincs? Vagy van mese, de csak a pejoratív értelmében. Kíváncsiak lennénk, hogy ki az az ember, aki szerint a gyerekek kíváncsiak ezekre a mű bájolgásokra és formális majdnem hazugságokra?

Mondjuk van olyan értelmezési tartomány, amelyben a legnagyobb NépmesePont a parlament és a kisebbek az önkormányzatok. Ha meg erre gondolták, hogy ennek jogán vannak ott, az maga a cinizmus.

 

Fotó: hir.ma

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7014270865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása