Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MÉG ELKÉPESZTŐBB UNIKUM-HÁZ SZTORI: Schmidt Csabáék már szívlapáttal tolják a kretént

unikumhaz-bezaras-scs-bereznai-johnk.jpg

Mai közgyűlésén tárgyalta a képviselőtestület a közterületről szóló rendeletének módosítását, amely legfőképpen a kutyasétáltatóknak illetve a kisvállalkozóknak jelentett volna változást.

Napközben kaptuk a hírt - nincs jobb szó rá - aljas módon betoltak még néhány passzust az előterjesztésbe, amelyet aztán a narancsos képviselők segítségével el is fogadtak.

Nem elég, hogy néhány nappal ezelőtt, egy meglehetősen cinikus posztban,

"Nyugodtan alhatnak az újvárosiak címmel" - írtak a Tatabánya Facebook-oldalon, ami pökhendi módon magyarázza meg, a megmagyarázhatatlant. A város lakói köztük az újvárosiak is felháborodva írták a poszt alá a nemtetszésüket az Unikum Ház ABC 24 órás nyitvatartásának korlátozása miatt.

Egyszerűen leírhatjuk, nem jött át a tatabányaiaknak Schmidt Csabáék cinizmusa.

“Jó néhány hónappal korábban a lakossági bejelentések érkeztek hivatalunkhoz, hogy az éjszaka is nyitva tartó üzletek és vendéglátó egységek vendégkörei hangoskodásukkal, nem megfelelő viselkedésükkel zavarják az éjszaka pihenni vágyók nyugalmát, sokszor lehetetlenné válik miattuk az éjszakai alvás is.

Önkormányzatunk megvizsgálta a panaszokat és a Tatabányaiak nyugalma érdekében a Közgyűlés rendeletet alkotott, így csak abban az esetben lehet rendszeresen nyitva üzlet éjjelenként ha az üzlet bejáratától számított 50 méteres körzetben lévő lakástulajdonosok kétharmada hozzájárul ahhoz.

A rendelet egyértelműen fogalmaz, az mindenkire nézve kötelező, azonban ezzel az Unicum Ház tulajdonosai nem értettek egyet és a közgyűléshez fellebbezést nyújtottak be..”

A posztban valahogy elfelejtették megemlíteni azt az alkalmatlanságot, amelyet a városvezetés közbiztonság terén felmutat. Ha nem lesznek nyitva üzletek, akkor a padokat, majd a fákat, legvégül az utcát is fel fogják szedni, ahol hangoskodnak?

Tényleg ennyire képesek?

A rendelet megalkotásakor is tudható volt, hogy ez egy olyan rendelet, amelyet nem lehet teljesíteni, így hiába a rengeteg aláírás, nem lehetnek folyamatosan nyitva. Az indok hiába lett az,  hogy nem mindig a lakás tulajdonosai írták alá az íveket, hanem az albérlők, a tatabányai emberek pontosan tudják, hogy mire ment ki a játék.

A rendelet elképzelhető, hogy jogilag rendben van, de ott van az a fene morál vagy erkölcs, kinek hogy tetszik, na erkölcsileg aztán nincsen rendben az egész. Ez az eset annak az iskolapéldája, hogy azt csináltok, amit akartok, úgy is az lesz, amit mi akarunk, és kész.

A polgármester és "derék" csapata simán beleröhög az emberek képébe. Gőgösen, bármikor, ezt hozza a sokat propagált rendszerük. Majd ha netalántán a városba érkező turisták fogják körberöhögni a polgármesteri hivatalt, hogy mit akartok itt idegenforgalmat, amikor nincs rendes étterem a városban, alig van szórakozóhely, ami nyitva van tíz után, ráadásul egy megyeszékhelyen alig van éjjel-nappali bolt, majd akkor fognak nagyot nézni.

És akkor a mai közgyűlésre visszatérve:

Az előzetesen beterjesztett közterület-használati rendelet módosításához képest azt fogadták el, hogy aki nyitva lesz mégis, azt akár 2.MILLIÓ (!), jól olvasták, KÉTMILLIÓ forintos bírsággal sújtható.

Ami különösen aljassá teszi, hogy mindez már most vasárnap életbe lép, de csupán ez a módosítás.

Ha valaki ezt az időpontot nem tartja be, akkor újabb akár 500 EZER (!) forintos bírsággal sújtható, és MINDEZT A JEGYZŐ KEZÉBE ADJA.

Értik, például az Unikum Házban dolgozó alkalmazottak meg elhúzhatnak a búsba?!

Még annak a lehetőségét sem hagyják meg, hogy bíróság mondja ki, nem megfelelő a rendelet és annak alkalmazása.

Ez Schmidt Csaba és Berkovics Gergely jegyző kis csapatának műve.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9914267377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása