Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MÉG EGY IDEIG VAKOSKODUNK TATABÁNYÁN! A választási évben azért néhányat kicserélnek

kozvilagitas_24_hu_1.jpg

Mit ad isten, Schmidt Csaba lámpacseréket javasol városszerte, legalábbis ezt írja a Facebookon. Biztosan megvilágosodott, de gyanítjuk még ennél is többről van szó.

“2013-ban vettük át a szolgálatótól, a már akkor is réginek mondható, városunk közvilágítást biztosító 7500 lámpatestet üzemeltetésre. Minden megteszünk annak érdekében, hogy Tatabányán korszerű közvilágítás legyen, ezért az elmúlt években több mint 1000 lámpatestet cseréltünk ki új magas fényű fényforrásokra, a régiek karbantartása mellet, így biztosítva a megfelelő közvilágítást városszerte. Fontos nekünk, hogy a tatabányaiak biztonságban érezzék magukat, ezért kérem majd csütörtökön a közgyűlésen Képviselőtársaimat, hogy támogassák javaslatomat, hogy az idei évben a Japán kúpos parklámpák cseréjére biztosítunk forrást. Ezek a lámpatestek vannak a legrosszabb állapotban, sok esetben alig adnak már fényt, javításuk pedig alkatrészek hiányában lassan lehetetlenné válik. A lámpaoszlopok cseréje és az odavezető kábelek karbantartása, javítása azonban az E-ON feladata, ehhez nekünk a törvény adata előírások miatt nincs lehetőségünk hálózatbiztonsági okokból hozzányúlni, az ilyen hibákat csak továbbítani tudjuk az áramszolgáltató felé.”- írja a polgármester. Csak azt nem értjük, hogy az egyszeri polgárnak mi köze van hozzá, hogy meddig az E.ON feladata és meddig az önkormányzaté a városi világítási rendszer cseréje és karbantartása. Ha annyira rossz volt, minek vették meg?

Nem vitatjuk, hogy tényleg kicserélték azt az 1000 darab lámpatestet, de mindannyian tapasztaljuk, hogy rengeteg helyen nincs Tatabányán normális közvilágítás. Látszik is a poszt alatti kommentekből, ahol szinte minden városrészből záporoznak a panaszok, hogy itt sincs világítás, meg ott sincs.

Azt nem írja le a Facebookon a polgármester, csak az előterjesztésben szerepel, hogy ez a parklámpa-csere az ELENA program keretében valósul meg. Az ELENA lényege, hogy  Kaposvár, Zalaegerszeg, Veszprém, Dunaújváros, Tatabánya és Szombathely együtt pályázzanak világításkorszerűsítésre, ugyanis olyan nagy önrészt kellene bemutatni, amire egyedül egy város sem lenne képes, ha jól értem a dolgot.

Namármost, ez mind szép és jó, csak van egy kis hátulütője- és valószínűleg ez a nagy lényeg, kérem szépen!- hogy a munkát a kis-és közepes vállalkozások nem tudják elvállalni, mert nem tudnak előfinanszírozni egy több milliárdos projektet. Ebben a projektben csak egy nagy tőkeerős cég tud versenyezni, aki így egyszere hat városban végezhető munkákat nyeri így el. És akkor felsejlik nekünk a miniszterelnök vejéhez köthető cég, igen jó emlékeznek, a Tiborcz gyerekhez köthető.

Lehet, hogy erre megy ki az egész, vagy túl cinikusak lennénk? És az a kérdés is motoszkál a fejünkben, hogy ha nincs ez a pályázat, akkor nem is foglalkoznak a városvezetők a közvilágítás problémáival?

Ki érti ezt, ki érti ezt? Én nem!”

 

A fotó illusztráció

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!



A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1414265265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása