Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

KÁBSZERT ÁRULTAK, lebuktak, egyezséget kötöttek a tatabányai ügyészséggel

terjeszto1.jpg

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség a kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult ügyben a vádemelést megelőzően két elkövetővel kötött egyezséget az új büntetőeljárási törvény alapján.  

Az elsőrendű vádlott 2017. december 08. napját megelőző félévben Budapesten marihuánát szerzett meg, amelyből maga is fogyasztott, továbbá azt hét fogyasztónak részben ellenérték fejében, részben közös fogyasztásra átadta. A másodrendű vádlott Bécsben vásárolt marihuánát, amelyet Magyarországra hozott, és azt 2017. december 08. napján Kecskéden az elsőrendű vádlottnak eladta. A nyomozó hatóság a két férfit az értékesítés során tetten érte, őket elfogta, a külföldről származó kábítószert lefoglalta. A lefoglalt kábítószer a csekély mennyiség felső határát közel kétszeresen haladja meg, erre figyelemmel a bűncselekményt a Büntető Törvénykönyv két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti.

Az elkövetők a nyomozás során a bűnösségükre is kiterjedő beismerő vallomást tettek, így az ügyészség és a gyanúsítottak egyezséget kötöttek.

Az ügyészség a vádiratban, előkészítő ülés keretében, a megkötött egyezségben foglaltak jóváhagyását indítványozta, ennek részeként azt, hogy a bíróság az elkövetőket végrehajtandó szabadságvesztésre, a közügyek gyakorlásától eltiltás mellékbüntetésre, továbbá a másodrendű vádlottat pénzbüntetésre ítélje. Az ügyészség ezen túlmenően indítványt tett arra, hogy a bíróság a bűncselekménnyel szerzett gazdagodást az elkövetőktől vonja el, így az elsőrendű vádlottal szemben 177.500 forint, a másodrendű vádlottal szemben 300.000 forint vagyonelkobzást alkalmazzon.

A 2018. július 01. napjától hatályba lépett új büntetőeljárási törvény minden bűncselekmény esetében lehetővé teszi a vádirat benyújtása előtt az egyezség megkötését a bűnösség beismeréséről és annak jogkövetkezményeiről, azonban a vádiratban rögzítendő tényállás, a bűncselekmény minősítése, elkobzás és vagyonelkobzás nem lehet egyezség tárgya. Amennyiben a bíróság az egyezséget jóváhagyja, az ügyben tárgyalást nem tart, az ítéletet az ügyiratok alapján hozza meg, továbbá nincs helye fellebbezésnek a bűnösség megállapítása, a váddal egyezően megállapított tényállás és minősítés, a jóváhagyott  egyezség alapján megállapított joghátrányokkal szemben.

Az elkövetők cselekményét a Tatabányai Járásbíróság bírálja el.

(ügyészség)

 

Fotó: police.hu

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5514205107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása