Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TÉBÁNYAI GÖRDÜLŐ-LECSÓ: tegnap nemcsak finomságokat, hanem bulit is kaptak a vásárlók

lecso1.jpg

Ettek már Gördülő-lecsót? Nem? Pedig nagyon finom, és remek kenyeret is kaptunk hozzá tegnap a Gördülő Kosár Bevásárló Közösség piacán, ahol Lecsó-Partyt szerveztek az arra járóknak és a vásárlóknak.

A múltkori cikkünkben már írtunk erről a pici közösségi piacról, és annak működéséről, úgy tűnik sikerült is egy picit hozzájárulnunk, hogy már egyre többen érdeklődnek iránta. Ahogy közeledtünk a bejárathoz, máris meghallottuk a zenét, ugyan kicsit lagzis feeling volt, szólt a Neoton Don Quijote című dalának egy szál szintis feldolgozása, de egy ilyen helyen, ez tesz hozzá a hangulathoz. Mert hol van olyan piac, ahol szól az élőzene, az udvaron trambulinon ugrálnak a gyerekek, és a betérőknek pedig főzik a finom a lecsót? Jó, ilyen negyedévente van, de akkor is.

Mint egy vendégség olyan volt.. Ráadásul abból, amit a piaci árusok összeadnak.

gordulokosar_20180816_01.jpg

Beszélgetésbe is elegyedtünk a résztvevőkkel, akik azt mondták, érkezésünk előtt majdnem teltház volt, a sajt például a délután ötre már teljesen elfogyott, ahhoz képest, hogy tavaly ilyenkor még nagy volta pangás, ez hatalmas előrelépés. A tatabányaiak elkezdtek rákapni az ízére a dolognak. Itt majdnem mindenki ismeri egymást, barátságok szövődnek, a vásárlók pedig nagyon hűségesek kedvenc termelőjükhöz. A fejlődéshez az is hozzájárult, hogy a város is támogatta őket: útbaigazító táblákat tettek ki egy-két kereszteződéshez, hogy könnyebben megtalálják a városlakók a piacot.

lecso2.jpg

Azt is megtudtuk, hogy csupán két ilyen termelői piac van vidéken az egész országban, abból az egyik itt Tatabányán. Az a kérdés is felmerül, hogy mi lenne, ha nagyobb lenne az egész, de itt azt mondják, ennek pont az a varázsa, hogy nem olyan hatalmas az egész, mint a piacok általában, bár biztosan jót tenne még a bővülés. De hozzátartozik az igazsághoz, hogy termelőt nem könnyű találni, nem olyan kedvező most a gazdasági klíma a kisvállalkozóknak, termelőknek. Jelenleg összesen 12 termelő árulja a portékáit a közösségi piacon, ami biztosan bővülni fog.

gordulokosar_20180816_02.jpg

De nemcsak nyáron, egész évben működik a hely, ami olyan volt, mint egy mini gasztrofesztivál. Ősszel is fognak majd főzni valamit a vásárlóknak és betévedő polgároknak, mindent megtesznek, hogy jó hangulat legyen a “terepen.”

Ismét csak azt tudjuk mondani, menjenek el csütörtökönként, merüljenek bele ebbe a világba, megéri.

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyban@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6214186555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása