Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ALACSONYAN REPÜLŐ SZAROS PELENKA: Avagy Tatabányán mindenkivel együtt lehet élni?

 szaros_pelenka.jpg

Az eldurvult szeméthelyzet a városban csak egy dolog, hogy nem képes a városvezetés megoldani az is csak egy dolog, de nézzük már meg ezt a témát a másik oldalról.

Nem is olyan régen nagyon durva tapasztalatom volt Tatabányán. Mentünk az utcán a gyerekkel, beszélgettünk, nevetgéltünk, egyszercsak, mint egy éppen az áldozatára lecsapó ragadozó madár, kirepült az egyik tízemeletes ablakából egy szaros pelenka. Épp hogy csak eltudtunk ugrani a támadó pelenka előtt, így nem a mi fejünkön, hanem a járdán csattant szét a “szarmadár.”

Mondanom sem kell, ledöbbentünk, lefagytunk egy-két percre a történtektől. Még a mai napig is alig hiszem el, hogy ilyen megtörténhet. Nehéz elképzelni, hogy valaki tisztába teszi a gyereket, majd mikor végez, repül ki a pelenka az ablakon. Egyszerűen nem lehet valaki ennyire egyszerű. Mire gondolhat ilyenkor? És hogyan viselkedik az élet más területein, hogy lehet egy lakóközösségben élni vele? Gondoltam, felmegyek, odaszarok a nagyszoba közepére válaszul, de mint egy híres író mondta vala: “ Bizonyos szint alatt, nem megyünk bizonyos szint alá.” Tudom, a példám nagyon ritka és szélsőséges, az emberek nagy százaléka nem viselkedik így, de egy ilyen eset akkor is mély nyomokat hagy a polgárban, és már mástól is hallottam hasonló sztorit.

Azóta láttam már olyat is, hogy kiment valaki a negyediken az erkélyre, és az ebédmaradékot a tányérból az utcára kaparta. Semmivel nem jobb, mint az előző példa.

Ilyen hozzáállással nehéz lesz bármit elérni.

 

A fotó illusztráció

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7214145319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása