Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYA RÉGI CENTRUMA: a Barackos, amelyet kitörölnek a múltunkból?

barackos-tb-03.jpg

A Barackos egy külön identitás Tatabányán, a régmúltat sikerült itt majdnem végképp eltörölni, de azért maradtak dolgok, amelyek megidézik.

Annak idején itt volt a város közepe, rengeteg hatajtós ház sorakozott ezen a részen, volt például a jelenlegi Hosszú soron is egy strand, nem messze az Állami Áruház, Tejivó, evangélikus templom és még sok érdekesség, amit szinte el sem hisz az ember, ha arra jár.

barackos-tb-02.jpg

A Barackos maga a régi Tatabánya, el lett felejtve, szelíden ásítozik a város peremén, hogy újra felfedezi a városvezetés, és élhetőbb feltételeket teremtenek az ott lakóknak. Most úgy néz ki a dolog, hogy van egyetlen betonút, de ahol van betonút, nincs közvilágítás, a mostani ferde logikának köszönhetően, ahol meg közvilágítás van, ott nincs betonút. Milyen szép lenne, ha összehangolni a kettőt, máris könnyebb lenne kint lakni. Schmidt Csabáék úgyis imádnak betonozni, szinte mániásan öntik a betont, akkor eljöhetnének ide is, és meglenne oldva az utak kérdése.

ut_1.jpg

Azt tényleg nem értem, hogy miért nem törődik a városvezetés ezekkel a periférián lévő városrészekkel, mint a Barackos vagy Síkvölgy például, amikor mindkét helyből nagyon szép kertvárosi részt lehetne csinálni. Helyette inkább úgy tesznek, mintha nem ezek a helyek nem tartoznának a városhoz, pedig igencsak tudnák oldani a panelházak auráját. Tényleg kellemes pihenőövezetet lehetne kiépíteni a város szélén, ami körbefogná a mostani belvárost, sok tóval, szép részekkel. Vajon miért hagyják teljesen magukra az ott élőket?

barackos-tb-05.jpg

A Barackosnak egy jól meghatározható hangulata van, különösen erős kép a szép új biciklis pihenő, amihez éppen csak a bicikliút hiányzik.

barackos-tb-bicikliallomas.jpg

És hát vannak a környéken, leginkább mindenféle itt maradt anyagokból felhúzott, kalyibaszerű épületképződmények, de kifejezetten szép házak is sorakoznak itt, az emberek ismerik egymást, mintha éppen kialakulna valami összetartozás érzet, ezt kellene támogatni csak.

haz1.jpg

 A régi boltot feltámasztani például, meg egy-két kocsmát, persze ehhez kellene közvilágítás mindenhol és rendes út.

barackos-tb-06.jpg

Nem elsorvadni hagyni ezt a területet, hanem fejleszteni, már csak a régi Tatabánya emléke miatt is, ha már annyira tisztelik a hagyományokat a politikusok.

 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8014126635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása