Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MIÉRT TITKOS? 1 MILLIÁRDOT ELPOROLNAK A PÉNZÜNKBŐL! Tatabányán kollégiummá alakítják a MÁV-szállót

mav_sz_1.jpg

Jó néhány héttel ezelőtt írtunk róla, hogy tudomásunk szerint megérkezett a döntés után a pénz egy ideje a város kasszájába.

Folytatásos  show keretében látványosan bejelentették, hogy középiskolai kollégiummá alakítják a Tatabánya központjában lévő ötszintes egykori MÁV-szállót. Mondhatnánk, tök jó, eltűnik egy csúfság mindenki szeme elől.

Mindezt városunk polgármestere jelentette be, amikor a csaknem egymilliárd forintos beruházás kivitelezési szerződését aláírták csütörtökön.

A közbeszerzési eljárás lezárult, a kivitelezési munkálatokat az EP Konstruktív Kft. és az IMV Kft. végzi majd a következő egy esztendőben az ötszintes, részben alápincézett, közel 2900 négyzetméteres hasznos alapterületű ingatlanban.

Ez azt jelenti, hogy több, mint 340 ezer Ft/m2 áron fogják a beruházást lebonyolítani, de ez csak a felújítást takarja. Mi lenne, ha újonnan kellene építeni, mennyit kóstálna? Nem semmi!

A szép a történetben, hogy kerestük nyomát, a Közbeszerzési Adatbázisban megtaláljuk-e az erről szóló pályázat kihirdetését, de valamiért nem érezték fontosnak ennek a nyilvánosságra hozását. Még a kiírásét sem.

Tessék mondani, ez ilyen titkosan odaítélt projekt, lemutyizzuk, oszt csókolom?

Az 1970-es évek elején emelt szocreál stílusú épületből modern, száz férőhelyes diákszállást hoznak létre, szintenként 11 kétágyas és egy háromágyas szobával, kétszobánként egy vizesblokkal.

A teljes épület akadálymentesített lesz, kicserélik az elöregedett ablakokat és az ajtókat, korszerűsítik a belső közműhálózatot és szigetelik az egész házat. A felújítás 2019 nyarára készül el, majd a kollégium üzemeltetését - a vagyonkezelői jog fenntartása mellett - a Tatabányai Tankerületi Központ látja el - ismertette a polgármester.

Azt már mi tesszük hozzá, szerencsére új épületet kapnak, mert nem szokásuk most már egy ideje az épületek karbantartásával bíbelődni, gyakorlatilag semmit nem költenek az iskolákra.

Az épületet a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től kapta meg az önkormányzat, a tatabányai adófizetők 200 milliója kerül beépítésre illetve 800 milliót az ország költségvetése biztosítja.

 

A fotó illusztráció

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6314095623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása