Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ÉPÍTKEZIK? Ön is százezreket fizet az ingyenes vízbekötésért?

 gazmuvek-vizmuvek-atlatszo-hu.jpg

Érdekes anomáliára hívja fel a figyelmet az atlatszo.hu oknyomozó újságírója.

Ami az egyik állami szolgáltatónál tényleg ingyenes, az a másiknál több százezer forintba kerül. - Persze jogtalanul!

Ahhoz képest, hogy tavaly július 01-től ingyenessé váltak a közműcsatlakozások.

Ám ez az ingyenesség a vízműveknél nem teljesen azonos azzal, amit az átlagember erről gondol.

Míg a gázszolgáltató alvállalkozói a bekötéssel, a számla nulla forintról szólt, addig a vízműveknek vastagon fog a tolla.  Persze nem tudtak ésszerű és logikus magyarázatot adni a számítási módszerre.

Ami még érdekesebb, hogy a gázosok éppen olyan árkot ástak, mint a vizesek, ráadásul még hosszabbat, és ez tényleg nem került egy fillérbe sem. Se a gáz terveztetése, se a bekötése. Nem úgy a víznél, ahol tervezőt kellett fogadni, közműcégekkel kellett egyeztetni. Vagyis ami az egyik állami szolgáltatónál tényleg ingyenes, a másiknál több százezer forintba kerül.

Ezért megkeresték a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalt, ahol persze érdemi válasz helyett csak a jogszabályokra és a Korm.rendeletekre történt hivatkozás.

“A Vksztv. 55/H. §-a 2017. november 11. napját követően az alábbiak szerint változott:
„55/H. § (1) Mentes a víziközmű-fejlesztési hozzájárulás, az igénybejelentés elbírálásának díja, a tervegyeztetés, adategyeztetés vagy ennek megfelelő szolgáltatás díja, a kiszállási díj, az igényfelméréssel és az igénybejelentés feldolgozásával, elbírálásával kapcsolatban bármilyen tevékenység, szolgáltatás díja, továbbá rácsatlakozáskor a bekötési vízmérőóra költsége, a bekötési vízmérőóra felszerelésének díja és a nyomáspróba díja alól a legfeljebb 32 mm átmérőjű ivóvízvezeték és a legfeljebb 160 mm átmérőjű szennyvízvezeték bekötése.
(2) A víziközmű-szolgáltató a bekötési igény befogadását nem tagadhatja meg, ha a csatlakozás valamennyi jogszabályi feltétele teljesül.”

 

Kép: Segesvári Csaba

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr214077491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása