Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

FANTASZTIKUS KÉZISEK! A tatabányai SZÉKELY MARCI vezetésével idegenben kiütöttük Szlovéniát

szekelymarton-hetmeteres-ocm.jpg

Mindenki a mi fiunkat dícsérte.

Nagy győzelmet arattunk, de még semmi nincs lefutva – nagyjából így lehet összefoglalni Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány és a magyar játékosok véleményét a Szlovéniában 29–24-re megnyert férfi kézilabda-vb-selejtező után.

„Nagyon nehéz mérkőzés volt, hiszen két beállónk is piros lapot kapott, és sokszor játszottunk emberhátrányban a kétperces kiállítások miattnyilatkozta a magyar válogatottat irányító Ljubomir Vranjes az M4 Sportnak.Az így támadásban is jelentős szerepet kapó Schuch Timuzsin azonban nagyszerűen helytállt, ahogy a padról a kapuba beálló Székely Márton is. Remekül védekeztünk, és huszonkilenc gólt lőttünk Koperben a szlovén válogatottnak, ami nem kis teljesítmény. Ma még örülünk ennek a sikernek, holnaptól viszont már a visszavágóra készülünk, hiszen még csak a munka egyik felét végeztük el.”

A magyar játékosokat csak nehezen lehetett kiszedni a szurkolók ölelő karjaiból, azonban egytől egyig nem győzték hangsúlyozni, még csak a párharc felén vagyunk túl, és nagyon nehéz hatvan perc áll előttünk.

Egy biztos, az a játékidő, amire számítottam, hogy a pályán leszek, kicsit több lett, de abszolút nem bánommondta a válogatottba erre a két meccsre visszatérő Nagy László,aki fontos gólokat lőtt a második félidőben.A csapat támadásban és védekezésben is nagyot játszott, Székely Marci a második félidőben eszméletlen volt a kapuban, az ő védéseire alapozva tudtunk indulni. Volt lendülete a csapatnak, a vezetésünk tudatában sem álltunk meg, mentünk tovább, így sokat érő győzelmet arattunk. De közel sem vagyunk kinn a vébén, lesz még egy visszavágó, amelyen a szlovénok biztosan mindent meg fognak tenni a fordításért. Mi azonban hazai pályán is nyerni szeretnénk!

A végén aztán már szinte minden összejött a mieinknek, szebbnél szebb gólokat lőve értük el az ötgólos különbséget.

„Volt egy-két szerencsés gólunk, de a végén a két kínai meg volt beszélve. Nem akartunk könnyelműsködni, hanem így láttuk a legjobb esélyt a gólszerzésre. Jó lenne, ha az elkövetkező tíz évben több ilyen győzelmünk lenne…”

„Csak álmodni mertem arról, amit végül ma megvalósítottunk. Szinte hazai pályán játszottunk, le a kalappal minden szurkoló előtt, aki eljött Koperbe és támogatott minket, mert nagyon fontos volt a buzdításra hangsúlyozta Székely Márton, a csapat klasszis teljesítményt nyújtó kapusa.Annyit játszottunk emberhátrányban, hogy a drukkerekkel együtt heten voltunk a pályán és hitet adtak nekünk egészen a végéig, hogy összejöhet a győzelem. Amint beálltam, lestem minden egyes szavát Rolinak, hiszen kívülről teljesen mást lát az ember. Nagyon örülök az ötgólos előnynek, de otthon úgy kell hozzáállnunk, hogy nem plusz öt van, hanem legalább mínusz öt, hogy még jobb teljesítményt nyújtsunk. Volt egy törés a szlovénok játékában, nem tudom, hogy ez most a fáradtságnak köszönhető, de az a lényeg, hogy tudtunk élni vele. Nagyon szép volt az a szemfüles labdahalászat Bókától, ezek azok a plusz dolgok, amiket igenis hozzá kell adni egy ilyen mérkőzésen. Nem szabad azt hinnünk, hogy könnyű mérkőzés lesz a visszavágó, szeretném kérni, hogy telt ház legyen az arénában, szükségünk van minden egyes magyar szívre szerdán Veszprémben.”

A visszavágót június 13-án, szerdán 19 órától rendezik Veszprémben. A párharc győztese vehet részt 2019 januárjában a dán–német közös rendezésű világbajnokságon, amelynek győztese kijut a tokiói olimpiára, míg a 2–7. helyezettek részt vehetnek annak a selejtezőjén.

Marosi László, az MKSZ alelnöke azt nyilatkozta a mérkőzésről: „A sok kiállítás és piros lap miatt beszűkültek a lehetőségeink a második félidőre, de talán ez még jobban összekovácsolta a csapatot. Remek volt a védekezés, amivel a végére felőröltük a szlovéneket, akik elbizonytalanodtak, így a hajrában már látványos gólokat is tudtunk lőni, és jobban is bírtuk az utolsó perceket. Veszprémben ugyanilyen jellegű meccsre, nagy csatára számítok, amelyen ugyanígy kell küzdenie a csapatnak, hogy sikerüljön a vb-kvalifikáció.”

FÉRFI KÉZILABDA, VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ

  1. MÉRKŐZÉS

SZLOVÉNIA–MAGYARORSZÁG 24–29 (14–13)

Koper, Arena Bonifika, 3000 néző. Vezette: Gjeding, Hansen (dánok)

SZLOVÉNIA: Lesjak – Marguc, DOLENEC 2, Blagotinsek 2, MACKOVSEK 3, Gaber 1, ZARABEC 4. Csere: Kastelic (kapus), Cingesar 3, KAVTICNIK 7 (4), Bezjak, Medved, Suholeznik, Vlah, Janc 2, Mlakar. Szövetségi kapitány: Veszelin Vujovics

MAGYARORSZÁG: Mikler – Hornyák, NAGY L. 3, LÉKAI 6, Bánhidi 2, BODÓ 6, BÓKA 6. Csere: SZÉKELY (kapus), ILYÉS 1, Balogh Zs. 3 (1), Sipos 1, Ancsin, SCHUCH, Juhász Á, Ligetvári 1. Szövetségi kapitány: Ljubomir Vranjes

Az eredmény alakulása. 4. perc: 3–0. 11. p.: 6–3. 17. p.: 8–7. 21. p.: 11–8. 26. p.: 12–12. 38. p.: 17–17. 45. p.: 20–22. 48. p.: 23–23. 52. p.: 23–26. 59. p.: 23–29

Kiállítások: 18, ill. 26 perc

Hétméteresek: 5/4, ill. 3/1  

További eredmények:

Hollandia–Svédország 25–24 (13–12)

Norvégia–Svájc 32–26 (19–11)

Horvátország–Montenegró 32–19 (17–10)

A vasárnapi program:

16.00: Fehéroroszország–Ausztria

18.00: Szerbia–Portugália

20.30: Macedónia–Románia

Pénteken játszották:

Litvánia–Izland 27–27 (10–13)

Csehország–Oroszország 27–26 (12–17)

Hosszabb beszámolót a nso oldalán olvashatsnak!

 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4614036086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása