Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ISTANBUL KEBAB TATABÁNYÁN: Mint a nagymamámé, csak török!

istambul.jpg

Nagyon örültem, amikor láttam, hogy az Istanbul Kebabosok Óvárosban is nyitottak egy kajáldát a sportcsarnok után az Árkádok alatt.

istambul2.jpg

És ami a lényeg: szeretem, ahogyan ők készítik a kebabot, plusz én a török rizst többre tartom a sült krumplinál meg a pitánál, és itt adják török rizzsel is. Bár a múltkor, amikor bementem, pitával kértem, és hú, emberek, nagyon finom volt, nagyon más, mint a “közönséges” pita, amihez eddig volt szerencsém máshol. Vastagabb volt a tészta és inkább laskára hasonlított, majdnem olyan volt, mint nagymamám krumplilaskája, amit platnyin sütött mindig; ha valaki még emlékszik, mi az a platnyi és sparthelt. Szerintem még sokan tudják.
istambul3.jpg

Ráadásul mindig jó kedvem lesz a kedvességtől és odafigyeléstől, amit az ott dolgozó kiszolgálóktól kapok. A hely aurája bizony nagyon pozitív, az ott dolgozó emberektől az. De  az is érdekes, hogy ezzel a piros-fehér dizájnnal, ami jellemző az újvárosi üzletre is, behozzák a szocreál ízlésesebb világát, amit remekül megtámogat az Árkádok, ami maga is egy utazás a múltba. Szóval az egész környék olyan, hogy lépésenként ugorhatok vissza a múltba, majd a jelenbe és így tovább. Egyelőre a jövőbe még nem lehet ugrani, talán lesz ilyen is. Addig meg jöhetnek a finom ételek, mondjuk egy dürüm.

 

 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9214028030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása