Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

VAJON SCHMIDT CSABÁÉK MIT MONDANAK? Sánták, bénák, kismamák, hagyjátok békén a mi jó kis tatabányai vasútállomásunkat?

allmi_lepcso_1.jpg

Már mindenki tudja Tatabányán, hogy az új vasútállomást át nem adásának újabb időpontja az idei év március 15-én volt. Pedig a Schmidt-Bencsik duó gazdája is megígérte, de ez is mehetett a kukába, mint a többi ígéretük.

A vasútállomás intermodiális csomóponttá alakítása szerepel a Modern Városok Program ígéret-halmazában, amiről szinte teljes egészében kiderült, hogy inkább egy nagy adag választási blöff volt, minimum az egész projekt csúszni fog. Most már a vasútállomásra is 2022-t kommunikálnak, naná, akkor lesz az újabb országgyűlési választás. Ja, hogy az állomás átépítése szerepelt már a 2014-es választási programban is? Előbb- utóbb csak elmennek, akik emlékeznek még az ígéretekre, mondhatnák azok, akik szerint ezzel jól lehet hülyíteni a népet.

Na, most addig használjuk a jelenlegit, illetve nagyon sokan használnák ember módjára, csak azok a fránya sínek ne lennének.

A holnapi közgyűlésen fognak tárgyalni egy előterjesztést, ami a vasútállomás akadálymentesítését célozná meg, mivel a peronokhoz rengeteg lépcsőt kell megmászniuk az utasoknak, babakocsival, bottal pedig meg se próbáljanak felmenni, majdnem reménytelen.

Az ötletet már többször elvetették a fideszes képviselők, gondolom, ők nem nagyon járnak vonattal. Pedig, ha igaz a 2022-es időpont, addig még van pár év, meg lehetne könnyíteni az utasok dolgát, ha lenne  hozzá többségi akarat. Az előterjesztés utal arra, hogy például lifteket kellene építeni, hogy könnyen fel lehessen jutni a függőfolyosóra, erre mintegy 150 millió forint elkülönítését kéri a városi büdzséből. Jó ötlet, ráadásul már rég meg kellett volna oldani ezt a gondot, ha már állandóan kitolják az újjáépítést.

Mivel azonban ellenzéki indítvány, szerintem nem fogják megszavazni a kormánypárti hölgyek és urak. Remélem, meglepnek, és nem lesz igazam.

 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2814010336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása