Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Megszaporodtak a bűncselekmények az idősek ellen - vigyázzunk rájuk Tatabányán is!

idosek-vedelme-old-kiskoros-hu.jpg

Itt a jó idő és a meleg hatására az emberek is nyitottabbá válnak - ez pszichológiai tény.

Különösen veszélyeztetettek az idősek, akik egyrészt a társasághiány miatt örülnek, ha kapcsolatot teremtenek velük, másrészt a tájékozatlanság miatt kerülhetnek a csalók “karmai” közé.
Akinek van idős hozzátartozója, vagy szomszédja, ismerőse, azon túl hogy fél szemmel tartsa őket figyelemmel (ki kopog vagy csönget be hozzájuk), a rendőrség által összeállított tájékoztatásban foglaltak, igen jól szemléltetik a rájuk leselkedő veszélyforrásokat, melyet alant olvashatnak.

Nem árt megfogadni az időseknek az alábbiakat, illetve tájékoztatásukért mi is sokat tehetünk!

  • Zsúfolt helyek, bevásárlóközpontok, piacok, tömegközlekedési eszközök, állomások és megállók a zsebtolvajok számára ideális elkövetési terepet jelentenek. Ezeken a helyszíneken különösen figyeljen értékeire!
  • Közlekedési eszközre történő le- és felszálláskor ügyeljen táskáira! Csomagjait ne bízza ismeretlenekre!
  • Kabátja zsebében, kosara tetején, a táskája külső zsebében soha ne tartson értékeket, mert azt könnyen ellophatják anélkül, hogy észrevenné!
  • Ha valaki hivatalos jelleggel érkezik otthonába, kérje el az igazolványát, hívja át a szomszédot, szükség esetén kérjen segítséget!
  • Az értékeit tartsa biztonságos helyen, ne hagyja szem előtt! Ha esetleg a lakásában fizet, visszaad valakinek pénzt, ügyeljen rá, hogy az illető ne lássa, hol tartja a megtakarításait!
  • A lakás, kapu ajtaját akkor is tartsa zárva, ha otthon tartózkodik!
  • Soha ne engedjen be idegeneket a házukba, lakásukba!
  • Jótékonysági célra gyűjtögetőktől kérjen csekket, ne adjon készpénzt, és ne engedje be őket a lakásba!
  • Ha orvosi rendelőben, vagy hivatalos ügyintézés céljából várakozik és beszélgetésbe elegyedik valakivel, legyen óvatos, hogy milyen információkat ad ki magáról idegeneknek!
  • Telefonos nyereményekkel kapcsolatban legyenek kétségei, mindig ellenőrizze, hogy az adott cég hirdetett-e ténylegesen nyereményjátékot!

police.hu

(a kép illusztráció, old.kiskoros.hu)

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3914010160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása