Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Július 1-től jön a rendőrállam Tatabányán is? Gondolja meg, ki mellé ül le a buszon...

megfigyeles-index-hu.jpg

Na, emberek, eljött a vég, vagyis majdnem, július elsejétől ugyanis bárkivel szemben eljárást lehet indítani, aki csak egy bűncselekmény elkövetőjeként szóba jöhet. Értik, nem kell alapos indok, netán bizonyíték, minek az, valakire azt mondják, hogy hmm, szerintünk ő szóba jöhet, már le lehet hallgatni a telefonját, megfigyelni az életét, satöbbi.

“Érdekes változás következik be július 1-jétől: az új szabályozás szerint a büntetőeljárás megindításának már nem lesz feltétele a bűncselekmény gyanúja. Ehhez elég lesz, ha valaki „bűncselekmény elkövetőjeként szóba jöhet”. Ilyenkor úgynevezett előkészítő eljárást lehet folytatni, amelynek célja tulajdonképpen nem más, mint a gyanú gyanújának megalapozása.

Ez valószínűleg hungarikum, mert efféle megoldás a világban nemigen létezik. De idézzük szó szerint a büntetőeljárási törvényt (Be.): az „előkészítő eljárás célja annak megállapítása, hogy a bűncselekmény gyanúja fennáll-e”. Ennek érdekében pedig bevethetik az ügyészi vagy bírói engedélyhez kötött titkosszolgálati eszközök teljes arzenálját”-írja Magyar György ügyvéd a blogján.

Tehát, ha valaki szóba jöhet, mint elkövető, lehet, hogy bekamerázzák a lakását ellenőrzik a levelezését, megnézhetik a bankszámláját, az egészségügyi adatait, szóval “szédhetetik” az ember életét darabokra.

De, ha ez nem lenne elég, mindenkivel megtehetik „akiről megalapozottan feltehető, hogy a bűncselekmény elkövetőjeként szóba jöhető személlyel közvetlenül vagy közvetve kapcsolatot tart”. Tehát meg lesz figyelve az egész család, a barátok, munkatársak, lehet, hogy még a kocsmában is lesz utánkövetés.

Totál rendőrállam lesz. Még az is előfordulhat, mint Orwell 1984 című regényében,  amikor a gyerekek jelentik fel a szüleiket, ha jól emlékszem.

Csak elképzelem: ül a nagyhatalmú fideszes a fotelben és azt mondja valakire, mondjuk egy ellenzéki képviselőre, hogy gyanús, nagyon gyanús...és már jönnek is a titkosszolgák, hogy szétkapják az életét. Ez így rendben van, tényleg?

Innentől nagyon vigyázzon, kivel beszél az utcán, a buszon, a munkahelyen, kire mosolyog rá a boltban, ki mellé ül le  a meccsen. Mert bármikor szétfigyelhetik az életét.

És ne felejtse: attól, hogy paranoiás vagyok még elkaphatnak.

 

(a kép illusztráció, index.hu)

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7614011138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása