Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

SCHMIDT-FÉLE NAPSZÚRÁS-PRÓBA GYEREKEKNEK? Avagy miért zárják el évek óta a tatabányai nyári tábort a lurkók elől?

nyarinapkozi-tb-cimlap.jpg

Mottó: “Csak az jöjjön, aki bírja …” (LGT)

Hamarosan indul a városi nyári tábor, ami hosszú évek óta komoly problémát okoz a szülőknek,  amivel, úgy gondoljuk, a városnak kutya kötelessége foglalkozni, hiszen az egyik legnagyobb megoldandó feladat elé állítja a szülőket. Mert annyi szabadság vagy pénz nem áll mindenki rendelkezésére, hogy megnyugtatóan el tudják helyezni a gyermekeiket a nyári szünetben, sőt sok helyen még nagymama sincs. Egyedül pedig nem minden gyereket hagyhatnak a szülők.

nyarinapkozi-tb02.jpg

A régi nyári tábort megszüntették, azzal az indokkal, hogy ott épül majd a tatabányai giga-mega sportkomplexum. Ráadásul ott közvetlen közelben volt a Gyémánt fürdő is, aminél jobb gyerekprogramot elképzelni sem lehet nyaranta.

nyarinapkozi-tb03.jpg

Gyakorlatilag évek óta ott áll üresen az a hely, nem történt vele semmi. A gyerekeket meg beköltöztették a betondzsungel közepébe, az Éltes iskolába, ami, gondolom, nagyon jó érzés a lurkóknak és a tanároknak a közel 40 fokban. Ráadásul, szinte alig találni árnyékot azon a helyen. Lehet valami kiképzőtábort képzelt el a városvezetés nyári tábor néven? Ki kap hamarabb napszúrást vetélkedőket rendeznek?

eltesudvar-tb01.jpg

És természetesen egyre több szülőnek nem tetszik a rendszer. Miért is tetszene.

Az alábbi Facebook -poszt önmagáért beszél:

Tisztelt Polgármester úr és városvezetés!!

Mint Tatabányai lakos és mint szülő szeretnék fordulni önökhöz.

Tatabánya nagyvárossá nőtte ki magát mégis sok mindenben erős a hanyatlás. A tatabányai gyerekek évekig örömmel és szeretettel jártak nyári táborba. Sajnos évekkel ezelőtt ez a lehetőség megszűnt. Most önök elvárják a szülőktől, hogy a nyári tábort egy betonrengetegben töltsék. Az Éltes Mátyás Iskolában.

Nem egészséges ez a környezet sem a beteg sem az egészséges gyerekek számára . Bizonyára az önök gyerekei is itt töltik a nyári szünetet! Amit erősen kétlek. Nekünk dolgozó szülőknek nincs sajnos lehetőségünk és vagyonunk luxustáborokra.

A régi Nyári tábor azóta is csak ott kallódik senki nem csinál vele semmit !!! Kérjük vissza mi szülők és nevelők egyaránt a Táborunkat! Nem kérünk a betonrengetegből!

(Egy felháborodott szülő bejegyzése a Facebookon).

eltesudvar-tb03.jpg

Nem értem, miért nyugodtak meg a táborral kapcsolatban a döntéshozók, amikor szerintem pontosan tudják, milyen rossz helyen táboroznak a városi gyerekek nyáron? Csak nem lenézés bujkál e mögött, hogy ha már nincs pénzed drága táborokba, akkor mindegy milyen körülmények között tölti el az időt a gyereked? Simán el tudom képzelni ezt a hozzáállást, sajnos.

Láthatóan némi erőfeszítéssel, a régi nyári tábort pillanatok alatt még most is alkalmassá és gyerekbaráttá lehetne tenni. Még talán most sem késő, csak akarat kellene hozzá.

eltesudvar-tb02.jpg

Igaz ami igaz, a humánumot nem tűzte zászlajára a polgármester.

 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1313984532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása