Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MESE VAGY IGAZZÁ VÁLIK, hogy Lőrincé lesz Tatabányán a Konzum is? Az nem mese, hogy már megnézte, az biztos!

tbvasutallomas_belul-meszaroslorinckepevel.jpg

Egyszer volt, hogy is mondjam, a nagy Lőrinc barát, akiből lassan még pápa is lehet, épp, hogy csak egy lábszőrnyi hiányzik hozzá, aztat mondják.

Szóval ez a barát, megint elgyütt a városba, mert aztat gondolta vala, mégsem kell neki a főtér egy része, nem szeretne Lőrinz-plázát, hanem neki inkább a vasútállomás meg a Konzum, aztat azon meg egy új piac köll, az a piac, amit máshová szándékoltak a tatabányai népek építeni.

Józsi bácsi az öreg igazmondó bányász szerint, azért nem épült meg időre az új vasútállomás, mer a Lőrinc egyfolytában gondolkodott, hogy megvegye-e. Osztán, aztat meg minden kis taknyos is tudja az országban, sercintett Józsi, hogy nem kenyere neki a gondolkodás.

Szóval Lőrincünk csak gyütt, megnézni mindent és beszélni a polgármesterrel. Mondotta neki, nemsokára enyém lesz a vasútállomás, oszt nagy reformok gyünnek, elhozom néktek még a kisvasutat is, pár évig még hülyítsétek a népet ezzel az állomással, utána átveszem és csinálok ide olyan csodát nektek, hogy aranyból lesznek még a sínek is, osztan majd a lábatok nyomát csókolgatják a népek.

Szívlapátos Csaba erre megcsókolta Lőrinc arany lábait. Viszont cserébe, adjátok nekem ingyé oda az új piacot, tudjátok, egyszerű ember vagyok, közel van a szívemhez a retek meg a kolbász meg a hurka. És a főtérrel mi legyen, kérdezte a háttérből valaki. Hát jó, megépítem nektek azt is, de az a minimum, hogy Újvárost Lőrincvárosnak híjják ezenetúl, válaszolta a barát. Vagy tudjátok, mit, legyen az egész helye Lőrincváros, csak jobban hangzik, mint a Tatabánya, nem?

Na, lássátok feleim, ha felteszitek a kérdést, hogy aztán a Turul helyin mé nincsen má piac, hát a választ itten lelitek!

Jól figyeljetek, mer ez még mostan csak egy mese, de hát Lőrinc barát is lassan már mesés gazdagság birtokosa. Na, jó a többség a barátjáé is lehet akár, de mégiscsak az ő neve virít mindenhun.

 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2713909154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása