Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Egykori alpolgármesterétől, Papp Károlytól búcsúzik Tatabánya

rendorseg-szirena.jpg

Fájó szívvel búcsúzunk Papp Károlytól, Tatabánya egykori alpolgármesterétől és önkormányzati képviselőjétől, aki 65. életévében hunyt el április 25-én.

Papp Károly 1952. június 11-én született Tatabányán. Az Arany János Általános Iskolában végzett, majd 1970-ben az Árpád Gimnáziumban érettségizett. A Miskolci Nehézipari Műszaki Egyetemen 1976-ban szerszámgépész mérnöki diplomát, majd a Budapest Közgazdaságtudományi Egyetemen közgazdász diplomát szerzett 1992-ben. 1976-tól a Tatabányai Bányák központi műhelyében kezdett el dolgozni, melyet követően a központi irodák szervezője. 1992-ben a Karsztaqua Kft. gazdasági vezetője lett. AZ 1994-es önkormányzati választásokon mandátumot szerzett Óvárosban, és egyben Tatabánya Megyei Jogú Város alpolgármestere lett, mely pozíciót két cikluson át, 2002-ig töltötte be. 2002-2006 között a város képviselő-testületének tagja, tanácsnoka, 2006-2010 között a Megyei Önkormányzat tagja.

Papp Károly neve a vízi sportok kedvelőinek körében is ismerősen cseng. 1963 óta rendelkezett sporttagsági igazolvánnyal, és kisebb megszakításokkal versenyszerűen úszott, fiatalabb korában vízilabdázott. 1992-ben a Karsztaqua Kft. gazdasági vezetőjeként tevékenyen részt vett a TBSC szétszakadásakor a vízi sportágak további működésében és a Karsztaqua Kft. támogatásával alakult meg a TVSE.

2000-ben diagnosztizálták vesebetegségét, 2008-as veseátültetése után bekapcsolódott a transzplantáltak világversenyeibe. 2010-ben Írországban, Dublinban indult először a Transzplantáltak és Dializáltak Európai Játékain, 360 versenyzővel együtt. Úszásban egy arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel tért haza. A 2011 és 2014 között az európai és világjátékokon további hat egyéni arany-, négy ezüst-, kettő bronzérmet és egy csapat bronzérmet szerzett.

A Tatabányai VSE Senior Úszó Szakosztálynak vezetőjének, a Szervátültetettek Komárom Megyei Sport- és Érdekvédelmi Egyesületének és a Tatabányai Súlyemelő Utánpótlás Alapítvány elnökének emléke a tatabányaiak szívében él tovább.

Isten nyugosztalja Papp Károlyt!

(tatabánya)

 

Fotó: tatabanya.hu

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6013875334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása