Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Még a sellőket is újraélesztették volna: Megyei Ifjúsági Verseny a Csónakázó-tónál

katasztrofavedelem-770x560.jpg

Kellemes napsütötte áprilisi időjárás fogadta az ifjúsági verseny résztvevőit csütörtök reggel a tatabányai Csónakázó tónál.

A nyitó beszédet követően a csapatoknak tíz foglalkozási helyen kellett helytállniuk. A katasztrófavédelem mellett, a Magyar Vöröskereszt Komárom-Esztergom Megyei Szervezete, a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár, a Vértesi Erdő Zrt., az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság, a Megyei Rendőr-főkapitányság valamint a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület (RSOE) munkatársai közösen tették próbára a fiatalokat.

A versenyfeladatok között szerepelt eszközfelismerés, buzgár építése, elsősegélynyújtás, újraélesztés, veszélyhelyzeti csomag összeállítása, és műgránát dobás is.

A Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint az RSOE különdíjjal is jutalmazta a legjobban szereplő csapatokat. Az RSOE képviseletében Maczkó József c. tű. alezredes adta át a különdíjat a viharjelző állomáson legjobban teljesítő csapatnak. Szunyog Zoltán tű. ezredes okleveleket és ajándékcsomagot adott át a nyertes csapatoknak, Erdélyi István tű. ezredes a Megyei Védelmi Bizottság titkárhelyettese kupákkal és érmekkel díjazta a dobogós helyen végzett diákokat. A Vértesi Erdő Zrt. támogatásával ajándékcsomag került átadásra az első három helyen végzett együttesnek, amelyeket Ruff Tünde adott át. Az állomáson teljesítő csapatok az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által összeállított ajándékcsomagokat vehették át.

A helyezettek listája:

Általános iskolások közül:

  1.   Bábolnai Általános Iskola
  2.   Esztergomi Dobó Katalin Gimnázium
  3.   Tárkányi Általános Iskola

Középiskolások közül:

  1.   Tárkány Önkéntes Tűzoltó Egyesület (ÖTE)
  2.   Kultsár István Gimnázium - Komárom
  3.      Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium –Esztergom

Az RSOE különdíjazottak:

Általános iskolások közül:

  1.   Esztergomi Dobó Katalin Gimnázium

Középiskolások közül:

  1.         Tárkány Önkéntes Tűzoltó Egyesület (ÖTE)

A győztes csapatok április 21-én részt vesznek a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által megrendezendő országos döntőn.

(katasztrófavédelem)

A kép illusztráció

 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3913838170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása