Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Felmentették azt a nőt, akit demens, szívbeteg rokona haláláért vontak felelősségre Tatabányán

havas_kert_kertimadao_1.jpg

A Tatabányai Törvényszék bűncselekmény hiányában felmentette a vádlottat, akit az ügyészség gondatlan emberölés vétségével vádolt.

A sértett a fiával és annak párjával élt együtt. A sértett 2009. óta szívbeteg volt, 2011. évben pedig skizofréniát is diagnosztizáltak nála. 2015. októberében kórházba került, és utána már nem volt képes ellátni magát. 2016. január 26-án fia a munkahelyén tartózkodott, míg a vádlott éjszakai műszakos volt. A vádlott reggel 7 órakor ért haza, amikor a sértett ébren volt. Közösen megreggeliztek, majd a vádlott aludni ment. A sértett, mialatt a vádlott aludt, hiányos öltözetben kiment a házból, az udvaron elesett, ami miatt a házba visszamenni nem tudott. A sértettre a munkából délután hazaérkező fia talált rá a kertben, a hóban fekve, erősen kihűlt állapotban. A sértettet mentő szállította kórházba, ahol az intenzív terápiás kezelés ellenére elhunyt.

A bíróság álláspontja szerint a vádlott teljesítette emberi, erkölcsi kötelezettségét azzal, hogy a sértettet az annak fiával megbeszéltek alapján ellátta, mielőtt lefeküdt aludni. Tekintettel arra, hogy a sértett nem állt gondnokság alatt, illetve agresszív magatartása miatt a vádlott tartott tőle, így nem próbálta korlátozni személyi szabadságában azzal, hogy a bejárati ajtót bezárja. A vádlottnak nem volt polgári jogi kötelezettsége a sértett eltartása, és sem az élettársától, sem mástól nem kapott semmilyen utasítást arra, hogy milyen egyéb teendője van a sértettel kapcsolatosan, azon kívül, amit a hosszú ideje kialakult gyakorlat szerint követett. Összességében a gondatlanság ebben az esetben nem állapítható meg.

Az elsőfokú ítélet nem jogerős, az ügyész bűnösség megállapítása és büntetés kiszabása miatt fellebbezett.

 

(bíróság)

A fotó illusztráció

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7013834198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása