Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Hmm! Vajon igaznak bizonyulnak-e azok a hírek, hogy Vejtey Miklóst indítják Schmidt Csaba helyett a polgármesteri székért?

schmidt-vejtey-kemma-hu.jpg

Most, hogy véget ért az országgyűlési választás, a következő, a város életében meghatározó hasonló esemény, az önkormányzati választás lesz.

Nyilván már hamarosan elkezdődnek a képviselőjelöltek és a polgármester-jelöltek kiválasztási folyamatai is, például a kormánypártban is, amely behúzta és sikeresen abszolválta az újabb vizsgát: az országgyűlési választásokat.

Tatabányán a jelenlegi polgármester meglehetősen speciális helyzetben van, hiszen a jelenlegi városvezető politikailag súlytalan, még a saját pártjában is, ellentétben azzal az időszakkal, amikor még Bencsik János volt az első ember Tatabányán, akinek a neve már akkor sem volt ismeretlen az országos politikában.

Érdekes Schmidt Csabával kapcsolatban megjegyezni, hogy miután ő lett Bencsik utódja, meglehetősen furcsa körülmények között távozott a hivatalból Tatabánya előző főjegyzője, (az azóta már elhunyt dr. Bene Magdolna), a hírek szerint egy piszlicsáré ügy miatt.

Nevezhetjük akár mondva csinált indoknak is, ami miatt felállt székéből egy hosszú-hosszú évek óta ott dolgozó szakember. Annak ellenére, hogy tudomásunk szerint a két polgármester megállapodott abban, hogy Bene Magdolna kitöltheti hivatali idejét.

Polgármesterünk súlyát jól mutathatja saját pártjában, a jó néhány el nem indult fejlesztés is városszerte: hiszen gyakorlatilag Tatabányán, néhány kivételtől eltekintve, nem történik semmi, csak ígéretek vannak. Elegendő a vasútállomásra, a bányász kórházra, az úgy ahogy elindult közösségi közlekedésre gondolni, de sorolhatnánk tovább.  Az egyik legfontosabb az új vasútállomás megépítése lett volna, amit ez év március 15-ére ígértek elkészíteni.

Ugyanez elmondható a város napi működésére, elég itt csak a szemétkérdés ügyére illetve az ezzel kapcsolatos botrányos megoldási rendeletekre gondolnunk. De nézhetjük a közlekedés-úthálózat- közösségi közlekedés napi gondjait, kátyúit, a Fő tér dagonyás területeit, a köztisztaság állapotát, az ipari parki közlekedést.

Egyszóval az utóbbi időszakban mindenképpen sok kritikát fogalmazhatunk meg, így nem is csoda, hogy bizonyos pletykák szerint nem Schmidt Csabát fogják indítani polgármesternek a következő önkormányzati választáson.

A “zuhanyhíradókban” nevet is említettek: arról hallani, hogy az egyik jelenlegi agilis képviselőt  Vejtey Miklóst szemelték ki a feladatra, őt indíthatnák harcba a polgármesteri székért.

Vejtey Miklós építőmérnök, Tatabányán született, jelenleg Dózsakert önkormányzati képviselője, legutóbb a 2015-ös vagyonnyilatkozat kapcsán írtunk részletesebben róla, akkor az alábbi pozíciókból kapott jövedelmet, így feltételezhetően ott is tevékenykedett:

Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt 693e Ft/hó ,

Tatabánya MJV környezetvédelmi bizottságának elnökeként 60e Ft/hó ,

Tatabányai Erőmű Kft. Felügyelő Bizottság tagjaként 100e Ft/hó

  • a képviselői tiszteletdíj persze

Amolyan igazi politikusi tevékenység: sok pozíció, sok jövedelem, az eredmény nem az elsődleges.

Jut eszünkbe Dózsakertről, hogy reméljük, ha jövőre megtartják a választást, akkor mindenképpen arra az időre elkészül például a dózsakerti sétálóutca felújítása.

Viccet félretéve reméljük, a képviselő (leendő polgármester-jelölt??) ezerrel rajta van, hogy  ne várják meg a beruházás befejezésével a jövő évi önkormányzati választásokat.

Kíváncsian várjuk, hogy végül is ki lesz a FIDESZ jelöltje!

 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4713832738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása