Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Vajon Tatabányán miért hozzánk fordulnak szólásszabadság-ügyben, miért nem a Kemmához?

 szolas.jpg

Egyre több ember gondolkodik el azon, mi is az a szólásszabadság, hol, mikor fejthetik ki a véleményüket őszintén, anélkül, hogy korlátoznák őket ebben. A helyi médiák bizony át vannak hangolva a Fideszre, és ez egyre több polgárnak szúrja a szemét.

Nemrég ezt az olvasói levelet kaptuk a témában.

“Majd 1 hete, múlt héten szombaton történt velem meg az az eset, ahol a szólás szabadság, a szabad vélemény nyílvánításom lehetőségét korlátozták.
Ritkán szoktam kommenteket írni, hozzászólni, olyan bejegyzésekhez, melyek politikaiak.
Nem vagyok egy "fotelforradalmár" de a politika azért nem hagy hidegen. Sokszor bosszankodok az olyan cikkeken, melyek szándékosan ellenségeskedő hangulatkeltők, elferdítik akár a valóságot, s a hozzászólók között igen nagy ellentéteket korbácsol. Mindez főleg akkor bosszantó, amikor ezeket olyan emberek írják akiknek ez a szakmája, hivatása. Én eddig bíztam az újságírók azon feladatában, hogy "független" megítélessel írják a cikkeiket a valóságról, s azok saját véleményüktől mentes. Sajnos mindez manapság nem így van!
A cikkek sok esetben "felsőbb" utasítás alapján készülnek..
Sajnos nagyon sok újság került kormánypárti tulajdonosokhoz, s ez által elvesztették sok cikk esetében a valóság tisztaságát, az olvasók olyan tájékoztatását mely nem megtévesztő, s nem indulatok gerjesztéséről szól.
Tudom s tisztában vagyok azzal, hogy nem egyformán értelmezzük, nem egyforma véleményt alkotunk, más az elképzelésünk, arról ami körülöttünk történik s zajlik. Ezzel nincs is gond. Kell is ez a változatosság az emberek közt, hiszen ha mindenkinek egyforma véleménye, gondolatvilága lenne, akkor olyanok lennénk mint egy operációs rendszerrel ellátott gép.
Ami velem történt, az ezzel kapcsolatos.
Nem lógok mindíg a neten, de mostanában a választás közeledtével azért elkerülhetetlen, hogy lépten nyomon az ember a facebook-on belefut politikai megosztásokba, cikkekbe. A helyi újság internetes oldalát, a Kemma cikkeit a facebook-on sokszor olvastam, már régóta. Sajnos bosszantóan (sokak véleménye is ez) politikailag "elkorcsosult" cikkeket jelentet meg.
Dícsérve a kormánypárti személyeket, eseményeket s negatívan lefestve az ellenzéki pártokat, s ez által összeugrasztava a két oldal szavazóit, valamint lehetőséget keresve az ellenzéktől "leválasztható", befolyásolható szavazókat a kormánypárt mellé állítani.
Többen jeleztük is véleményünket az ellenzéket lejárató cikkeknél, hogy szeretnénk ha végre a "régi" kemmát olvashatnánk, akik a helyi eseményekről tájékoztatnának minket, olvasókat.
Sajnos teljesen mindegy volt, hogy soraink milyen megfogalmazásban íródtak, mert jómagam szépen udvariasan írtam meg hozzászólásom, mégis törölték. Ezt követően is higgadtan érdeklődtem, hogy miért törlődtek soraim (természetesen sokakéval együtt történt), válasz csak annyi volt, hogy tiltották a további hozzászólásom lehetőségét is mivel azt bátorkodtam hozzászólni egy másik kommentelővel történt beszélgetésben, hogy a tulajdonos beállítottsága szerinti cikkeket írnak, s megneveztük az illető tulajdonost.
Semmilyen udvariatlan hangvétel, sem udvariatlan szóhasználatra nem került sor részemről. Aki viszont a cikkben szereplő ellenzéki politikust becsmérelte akár illemtelen szóhasználattal, annak hozzászólása s a továbbiakban hozzászólási lehetősége megmaradt.
Úgy gondolom, hogy ez a fajta megkülönböztetés, hogy csak a számukra megfelelő kommentelők a megfelelők, elferdíti az emberek valódi véleményét, hogy cenzúrázzák a hozzászólásokat s csorbítják a szabad vélemény nyílvánítás lehetőségét.
Magyarország! Így Szeretlek! Vagy mégsem?!”

 

A fotó illusztráció

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7013790280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása