Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Elment aludni, nem zárta be az ajtót: a demens, szívbeteg kiment a házból és megfagyott a hátsó kertben, Tatabányán

havas_kert_kertimadao.jpg

Március 23-án fogja tárgyalni a Tatabányai Törvényszék azt az ügyet, amelyben V.Zs -t gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolta meg.

Sz. Ny. G. sértett a fiával, Sz. A. Ny-el élt, aki 2002-ben ismerkedett meg a vádlottal. A vádlott hozzájuk költözött. A sértett 2009. óta szívbeteg volt, 2001. évtől kezdődően reziduális skizofréniát is diagnosztizáltak nála. 2015 októberében a háziorvos a sértettnél szívbetegséget diagnosztizált és beutalta a belgyógyászati-kardiológiai osztályra, ahol a sértettet demencia és nagyfokú zavartság, valamint agresszivitás miatt a pszichiátriai osztályra fektették be. Amikor a sértett a kórházból kikerült önmagát már ellátni nem volt képes. 2016.01.26. napján Sz. A. Ny. a munkahelyén tartózkodott, míg a vádlott éjszakai műszakos volt. A vádlott 07:00 óra körüli időpontban ért haza, amikor a sértett ébren volt. Közösen megreggeliztek, majd a vádlott 10:00 óra körül aludni ment. A vádlott a sértett felügyeletéről nem gondoskodott, az ingatlan ajtaját nem zárta be, illetve egyéb módon sem akadályozta meg azt, hogy amíg alszik, a sértett az ingatlant elhagyhassa. A sértett mialatt a vádlott aludt, a házból hiányos öltözetben kiment, elesett és a házba visszamenni nem tudott. Az átlaghőmérséklet ekkor -0,1 C-fok és +3 C-fok között volt. A sértettre a munkából 14:45 órakor hazaérkező fia talált rá a hátsó kertben, a hóban fekve, erősen kihűlt állapotban. Sz. A. Ny. mentőt hívott, a sértettet a kórházba szállították. A sértett az intenzív terápiás kezelés ellenére elhunyt.

(tatabányai törvényszék)

A fotó illusztráció

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1513749520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása